L'Infern segonsRodin, organitzada per Fundació Mapfre en col·laboració amb el Museu Rodin de París, explora l'origen i el complex desenvolupament creatiu d'un dels grans projectes artístics del món contemporani, La porta de l'Infern, d'AugusteRodin (1840-1917). La mostra es pot visitar a la Casa Garriga Nogués, seu de Fundació Mapfre a Barcelona fins al pròxim 28 de gener de 2018.
L'exposició, que s'emmarca en la commemoració del centenari de la mort de Rodin, recorre la història d'aquesta suggestiva obra, que l'artista mai va donar per acabada i que tan sols va ser exposada una vegada.
El centenar d'escultures que componen el recorregut permet contemplar l'evolució del treball de l'artista francès al llarg de la pràctica totalitat de la seva carrera, mentre que les maquetes, dibuixos i fotografies reunits permeten admirar el procés de creació d'un dels artistes més emblemàtics de la Fi de Segle.
Les sales d'exposicions de la Fundació a Madrid i Barcelona romandran obertes durant el pont de desembre i Nadal. A la sala Recoletos de Madrid, es pot visitar Zuloaga al París de la BelleÉpoque, una mostra que ofereix una nova visió del pintor, l'obra, que en gran part es desenvolupa al París de canvi de segle, es mostra en perfecta sintonia amb el món modern en què s'inscriu i excedeix els límits que la historiografia tradicional de l'art ha establert en relacionar estretament la seva obra amb la generació del 98 i amb l'anomenada "Espanya negra". Fins al 7 de gener de 2018.
Aquesta mateixa sala ofereix l'oportunitat de visitar l'Espai Miró, un lloc en el qual s'exhibeixen de forma permanent 65 obres del pintor català al costat de quatre escultures i un oli d'Alexander Calder.
També a Madrid, a la sala Bàrbara de Bragança, una extensa exposició retrospectiva permet admirar l'obra del fotògraf NicholasNixon, un dels grans mestres de la fotografia contemporània. Fins al 7 de gener.