Nicolau Brossa Carulla ha assumit la presidència de la Fundació Carulla prenent el relleu de Joaquim Coello Brufau. Es tracta d’un pas més en la renovació de la Fundació i, concretament, en la implicació de noves generacions de la família Carulla en el govern de l’entitat.
Durant la presidència de Joaquim Coello, la Fundació ha dut a terme un procés de definició d’un nou marc estratègic de l’organització per als propers anys i ha desenvolupat nous projectes específics que han obtingut una repercussió social diferenciada, tal com Coello va anunciar quan va assumir el càrrec.
Nicolau Brossa assumeix el lideratge de la Fundació amb l’objectiu d’implementar el nou marc estratègic. La transformació social mitjançant la cultura i l’educació és l’eix principal d’aquesta etapa que ara comença.
Nicolau Brossa és fill de l’expresident de la Fundació, Montserrat Carulla, i representa el relleu generacional al capdavant de l’entitat.
“Per mi és tot un honor assumir la Presidència de la Fundació, una responsabilitat que encaro amb gran il·lusió. Suposa recollir el llegat, entre d’altres, dels meus avis i de la meva mare. Ells van saber entendre els reptes que plantejava Catalunya en el seu moment, i contribuir a donar-hi resposta. Espero que la meva generació sapiguem fer el mateix en el context actual”, afirma Brossa.
Sobre Nicolau Brossa
Nicolau Brossa Carulla va néixer a Barcelona el 1975. És Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE; Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per IESE; i també ha cursat el programa “Vicens Vives” de la Càtedra de Lideratge d’ESADE. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l'àmbit de la direcció de projectes. Actualment és coordinador de la implementació del pla estratègic a la Fundació Pere Tarrés.
50 anys de Nadales
La Nadala de la Fundació Carulla, una publicació amb voluntat divulgativa en la qual hi participen especialistes de reconegut prestigi iniciada el 1967 per Lluís Carulla, reflexiona cada any de forma monogràfica sobre un aspecte rellevant de la cultura i la societat catalanes.
La Nadala 2017 celebra el cinquantè aniversari amb un número especial que explica la història de la publicació i fa un repàs dels canvis històrics més significatius ocorreguts a Catalunya i al món durant l’últim mig segle. Compta amb Joan B. Culla, Julià Guillamon, Jordi Pardo, Josep M. Muñoz i Bernat Puigtobella com autors.
La Nadala, a més de ser un objecte cultural singular, és l’eina de micromecenatge dels Premis Baldiri Reixac, que enguany celebren la 40a edició. Les aportacions econòmiques que es fan per adquirir la Nadala conformen la dotació econòmica dels premis per a escoles, professors i alumnes.
La directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, destaca aquesta iniciativa pionera del micromecenatge al nostre país: “Gràcies a tots vosaltres, els micromecenes de la Nadala, hem pogut premiar més de 2000 alumnes, 250 mestres i 500 escoles. 50 anys de Nadales són, sens dubte, un motiu de celebració, un aprendre i seguir construint el futur”
El compromís de la Fundació amb la societat catalana
L’acte de relleu a la presidència i de presentació de la Nadala del 50è aniversari va servir també per reafirmar el compromís de la Fundació Carulla amb el país per comprendre’n la seva realitat i per aportar idees i projectes que conformin un país “obert, cohesionat i integrador on les persones que hi vivim puguem gaudir d’oportunitats de creixement”, en paraules de Marta Esteve.