banner-elscatala-817x88px
El Würth La Rioja exposa “Chromosaturation, 1965/2017” de Carlos Cruz-Diez

Exposicions

El Würth La Rioja exposa “Chromosaturation, 1965/2017” de Carlos Cruz-Diez

bonart agoncillo - 02/01/18
Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Entre el 2 de gener i el 2 d'abril de 2018 el Museu Würth La Rioja ha convidat l'artista Carlos Cruz-Diez (Caracas, 1923) a mostrar Chromosaturation 1965/2017, una obra monumental que serveixi de consumació de la investigació sobre el color que l'artista ha desenvolupat al llarg de tota la seva carrera.

Cruz-Diez és un dels principals referents internacionals de l'Op Art i l'Art Cinètic i un dels investigadors sobre el color imprescindibles en l'art del segle XX i treballa el color com una entitat autònoma, sense significat simbòlic; el seu concepte de "color autònom" mostra una perspectiva des de la qual el color passa i evoluciona en un espai, com una "realitat autònoma en constant mutació". En paraules de l'artista, "és una realitat perquè té lloc en un espai i temps reals, no tenen passat ni futur, sinó que hi ha en un present perpetu. És autònom perquè no depèn per a la seva expressió d'una manera o un suport ". Aquest concepte del color s'ha materialitzat en un corpus artístic que explora, sobre diferents suports, el comportament del color (Physichromie, Induction Chromatique, Couleur Additive ...).

Chromosaturation és un ambient artificial compost per tres cambres de color, una de vermella, una de verda i una altra de blava, que submergeixen el visitant en una situació monocroma absoluta. Aquesta experiència origina pertorbacions a la retina, que està habituada a percebre simultàniament àmplies gammes de colors, i activa en l'espectador una noció del color com a situació material, física, que succeeix en l'espai sense ajuda de forma i de suport. L'artista va realitzar la seva primera Chromosaturation l’any 1965 i des de llavors l'obra ha evolucionat en els seus diferents muntatges en els més significatius espais per a l'Art Contemporani de tot el món. Les obres de Carlos Cruz-Diez es troben a les col·leccions permanents del Museum of Modern Art (MoMA) a Nova York, de la Tate Modern a Londres i del Centre Pompidou a París.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells