Les 635.891 visites que ha rebut el Museu Picasso de Màlaga al llarg del 2017 suposen un 13,95% d'increment respecte al nombre de persones que van visitar la pinacoteca l’any 2016. L'obra de Picasso, renovada en continguts i presentació des del mes de març, juntament amb una programació expositiva de prestigi i una àmplia oferta cultural i educativa educatiu propicien aquest augment de visitants.
Un any més el Museu Picasso Màlaga ha comptat amb el suport fonamental de RTVA, com a Conseller Protector, i també amb Vocento, Grup Joly i Fundació Aena com Socis Protectors. Des de l'obertura de la pinacoteca, fa gairebé quinze anys, el seu compromís amb l'art i la cultura ha servit per desenvolupar una programació artística, germen de la transformació cultural que ha experimentat la ciutat de Màlaga al llarg d'aquest període. Destaca també el 2017 el patrocini de la Fundació Endesa amb la nova i òptima il·luminació de l'obra de Picasso que es mostra al Palau de Buenavista.
Gran part dels visitants accedeix al Museu per recórrer les exposicions temporals, que han estat tres al llarg de 2017: 38 Picassos; Bacon, Freud i l'Escola de Londres (d’abril a setembre) i Som plenament lliures. Les dones artistes i surrealisme, que es pot visitar fins al 28 de gener. Per a la realització del programa expositiu, el Museu Picasso Màlaga ha col·laborat estretament amb altres museus, fundacions, galeries i col·leccions privades de tot el món, entre els quals es troben la Fundación Almine y Bernard Ruiz-Picasso per l'Art (FABA); la TATE del Regne Unit; la Moderna Museet de Suècia; el Centre Pompidou de França; el Museu d'Art Modern de Mèxic; o el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia.
La tasca pedagògica té també un paper protagonista al Museu Picasso Màlaga. Així, durant l'any passat van participar-hi 27.189 persones, entre els quals destaquen 16.008 escolars i 1.481 participants del projecte d'accessibilitat que desenvolupa la pinacoteca amb la col·laboració de l’Obra Social "la Caixa" per a persones amb diversitat funcional i membres de col·lectius en situació de vulnerabilitat social. El programa educatiu va comptar, durant 2017, amb la col·laboració, entre d'altres, de La Noria- Fuente d'innovació social, la Universitat de Màlaga, el Dickinson College, l’Institut Cervantes, el Centre de Professorat de Màlaga, l’Associació d'Artistes Plàstics de Màlaga (APLAMA), Creu Roja, ONCE, CUDECA i Fundació Cesare Scariolo. Pel que fa a les activitats culturals, un total de 6.106 persones han assistit a conferències, seminaris, projeccions, xerrades, taules rodones, música de cambra, jazz, flamenc, poesia o cinema. El programa cultural ha comptat amb la col·laboració, entre d'altres, del Centre Andalús de les Lletres, el Festival de Màlaga. Cinema Espanyol, la Fundació SGAE, l'Institut Andalús de la Dona (IAM) i l'Orquestra Filharmònica de Màlaga.