Amb motiu de la bona acollida de la mostra, el Museu d'Art Jaume Morera ha decidit prorrogar l'exposició "Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida" fins al dia 4 de febrer (la clausura estava prevista pel dia 21 de gener). La mostra, comissariada per Oriol Bosch i organitzada pel Museu d'Art Jaume Morera amb la col·laboració del Centro Documental de la Memòria Histórica (CDMH) de Salamanca, commemora el 80 aniversari del tràgic esdeveniment, un dels atacs aeris més mortífers de la Guerra Civil Espanyola, juntament amb els de Guernica, Durango o Granollers. En l'ofensiva contra la població civil van morir més de dues-centes cinquanta persones, inclosos mig centenar de nens que en el moment de la funesta envestida de les bombes eren a les aules del Liceu Escolar.
Des de la seva inauguració, el passat 2 de novembre, fa escassament 2 mesos, l'exposició ha estat visitada per milers de persones, prop de 6.500, de tota condició i edat, atrets pel reportatge fotogràfic del fotògraf Centelles, que ha concitat entre els visitants mostres espontànies de repulsa davant la barbàrie feixista, colpits per l'abast i la cruesa de les imatges.
Per avaluar precisament els valors informatius i ètics de les imatges procedents del fotoperiodisme el Museu celebrà una taula rodona amb la participació de Salvador Alsius (Vicepresident del CAC), Sandra Balsells (fotoperiodista i professora de fotografia a la URL), Xavier Bertral (cap de fotografia del diari Ara) i Paula Velasco (doctora en filosofia especialitzada en estètica del fotoperiodisme), i amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Demarcació de Lleida, que gaudí també d'un gran èxit de públic.
Per altra banda, i dins del programa d'activitats que acompanya la mostra, el dia 14 de gener, a les 12.00 h, s'oferirà la darrera visita comentada per al públic en general a la mostra. L'activitat requereix inscripció prèvia (Oficina de Turisme de Lleida) i les places són limitades.
L'exposició presenta per primera vegada el reportatge complet del bombardeig realitzat pel fotògraf català; una setantena d'instantànies que no només revelen els mètodes de treball de l'autor, sinó que posen de manifest que Centelles va saber testimoniar com ningú el drama humà i la violència criminal d'un dels episodis més colpidors de la Guerra Civil a Catalunya. El resultat és una crònica fotogràfica, en sintonia amb el concepte modern de reportatge fotogràfic, que incorpora una nova iconografia de la guerra sense precedents: carrers desolats, edificis esventrats, tasques de desenrunament, cadàvers afilerats i imatges de dolor. La mostra es complementa amb apartats dedicats al ressò nacional i internacional del reportatge i s'acompanya de documents audiovisuals diversos, el contemporani "Alas negras Bombardeos sobre la retaguardia de Aragón y Cataluña" (1937) de l'anarcosindicalista SIE Films i de "Catalunya Màrtir. Le Martyre de la Catalogne" (1938) de Laya Films. Un altre element rellevant que ha centrat l'interès de molts visitants ha estat la projecció del documental "El braç de les fúries" (2007) de Jordi Guardiola i José Carlos Miranda, produït per Lleida Televisió.