El Centre del Carme Cultura Contemporània despedeix el 2017 amb un total de 182.658 visitants, la qual cosa suposa un increment del 140 % respecte a l’any anterior, més del doble que en 2016. De fet, al juny de 2017 el centre d’art valencià ja havia superat les xifres de tot el 2016. Una tendència que s’ha mantingut al llarg del segon semestre de l’any amb xifres rècord, com en els mesos d’octubre i desembre, amb 24.469 i 22.212 visites respectivament, en el cas de desembre quasi quatre vegades més que en el mateix mes de 2016.
El Centre del Carme ha augmentat els seus visitants en cada un dels mesos de 2017 respecte al 2016. Destaca així mateix l’últim trimestre de l’any en què ha rebut un total de 63.944 visitants.
Aquestes xifres posen de manifest el respatler del públic al nou projecte per al Centre del Carme com a centre dedicat a la cultura contemporània. En total, el centre valencià ha acollit enguany 30 exposicions amb la participació de 767 artistes i més de 300 activitats culturals, entre trobades, concerts, tallers, projeccions i altres accions.
El seu director, José Luis Pérez Pont, va accedir al càrrec a l’abril de 2016 i els fruits d’aquest nou projecte han començat a veure’s en 2017. Va ser en el mes de febrer quan el centre valencià presentava la seua nova etapa amb l’exposició Discursos premeditats, composta pels fons d’art contemporani de la Col·lecció CAM que custodia el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA). L’exposició va rebre més de 30.000 visitants en dos mesos.
D’altra banda, al mes de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, es van inaugurar les exposicions resultants de les primeres convocatòries públiques (‘Escletxes’, de producció i suport a la investigació; V.O de comissariat, i 365 dies VLC, de comissariat d’una sala del Centre del Carme durant un any) començant així un nou model de gestió per al centre d’art valencià.
Prèviament, al novembre de 2016, va obrir les seues portes l’‛Espai de Telles’, el primer espai permanent dedicat a la primera infància en un centre d’art espanyol. La nova sala d’experimentació per a bebés, de 0 a 3 anys, ha influït també en el perfil del públic visitant al Centre del Carme, que està format cada vegada per més famílies que s’acosten al centre d’art atretes per aquest espai que reforça la funció quotidiana dels llocs de la cultura. Quasi 10.000 xiquetes i xiquets l’han disfrutat al llarg d’aquest any.
El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha expressat el seu agraïment per la resposta del públic i dels agents culturals actius i ha manifestat que “treballem per a prestar un servei públic de qualitat, a l’altura de les necessitats d’una societat que requereix urgentment trobar en la cultura i en el coneixement eines útils per a la construcció de nous trajectes personals i col·lectius. El Centre del Carme és ara un espai d’agitació cultural posat a disposició de la ciutadania, amb la complicitat del sector cultural. Un lloc en què la vida quotidiana convergeix amb la cultura viva”.