Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

"Éloge de l’amour" de Xavier Escribà al Museu Can Mario

\
bonart palafrugell - 13/01/18
El Museu d’Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas inaugura l’agenda expositiva d’aquest 2018 amb una gran mostra dedicada a l’artista Xavier Escribà (París, 1969) titulada Éloge de l’amour. Aquesta mostra individual compendia una selecció de peces dels darrers quinze anys on s’evidencia l’honestedat de l’artista per apropar-se a l’art i per alliberar la pintura de preceptes clàssics com la planimetria o de la seva concepció com a vehicle d’expressió. 

En aquesta mostra comissariada per Glòria Bosch i Pàgina 23 / Art & Utopia, l’artista presenta diverses obres que s’ordenen sota la mirada atenta de disset autors procedents de disciplines no sempre relacionades amb el món de l’art. Un advocat, un físic o una historiadora de l’art, entre d’altres, són les persones escollides per parlar d’aquesta proposta colorista realitzada a base de capes de colors que es mostren estratigràficament i que deixen al descobert tant les capes de pintura acrílica com el suport, que ha abandonat la seva funció primera per rebolcar-se, enèrgicament, amb la pintura. 

En paraules de l’artista al text que introdueix el catàleg: “he volgut que el catàleg no centri el discurs en l’obra, o potser sí, però a través dels elements vius que li donen sentit: aquell qui la fa i aquells qui la reben. Un homenatge al marc geogràfic o sociològic, a la porció d’espai-temps que m’ha tocat viure i amb les persones amb qui ho comparteixo”. Així, aquestes 17 persones que li són properes, comenten l’obra de l’autor i l’analitzen des de punts de vista ben diversos, creant un relat heterogeni que ens permet acostar-nos a Xavier Escribà de la mà dels qui el coneixen amb profunditat. És així com la mostra esdevé un homenatge a la mirada, a la importància i a la bellesa de cadascuna de les mirades que cauen sobre l’obra de l’autor. 

Paral·lelament, la Sala Empordà acull una mostra de l’artista Xita Fornt (Barcelona, 1934) titulada La bellesa de la figura humana on l’artista, d’inicis figuratius, desemboca en un univers de formes abstractes que es combinen amb la figuració demostrant una clara evolució del seu llenguatge. 

La inauguració de les mostres tindrà lloc el 20 de gener a les 19.30 h al Museu Can Mario de Palafrugell.
SS_Bonart-180x180-Onlineinclassificables

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal