Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Fundació Joan Miró inaugura “No em sents” de Nalini Malani, Premi Joan Miró 2020

La Fundació Joan Miró inaugura “No em sents” de Nalini Malani, Premi Joan Miró 2020

S’ha passat tres mesos confinada, esperant, perquè havia d’inaugurar-se el dijous 19 de març. Finalment, avui 19 de juny, l’exposició “No em sents” de l’artista índia Nalini Malani, Premi Joan Miró 2020, obre les portes. Diu la comissària Martina Millà que aquests tres mesos de reclusió forçada li han anat bé, com un bon vi que necessita també un procés de maduració, en solitud i silenci.

“No em sents” és un cant poètic a la necessitat de comunicació en la qual Malani desplega una antologia de la seva obra que combina també amb peces creades exprofesso i de forma efímera per la Fundació Joan Miró. Malani inicia el seu relat en el mite de Cassandra, que va rebre el do de la profecia però també el càstig de la incredulitat. D’aquesta manera, l’artista fa un homenatge a totes les veus que han estat silenciades al llarg de la història per la seva posició subalterna. Malani reivindica el “female thought” davant dels paràsits globals del capitalisme avar. L’exposició ens permet conèixer en profunditat la seva obra, les seves diverses tècniques multidisciplinàries i el seu pensament transformador, poètic i crític.

Nascuda l’any 1946 a Karachi –actual Pakistan, llavors encara Índia– la seva obra està influenciada pels processos dels canvis polítics de fronteres i reivindica sempre l’entesa entre els humans des de la comunicació i des de les veus més oblidades i desposseïdes.

"No em sents" es pot veure fins al 29 de Novembre a la Fundació Miró. Després, visitarà la fundació Serralves de Porto. Com a apunt necessari, i a expressa demanda de l’artista, cal destacar que les obres que configuren aquesta exposició formen part de col·leccions relativament properes i han arribat a Barcelona per terra, de manera que no han contribuït a la contaminació que produeix el trànsit aeri.

La-Galeria-201602-recursDP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px