L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró presenta a partir del 18 de gener la mostra individual de Lucía C. Pino Non-Slave Tenderness, en el marc del cicle d’exposicions La possibilitat d’una illa comissariat per Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura].
Lucía C. Pino construeix una illa futurista on els residus materials i els elements orgànics es connecten de forma simbiòtica.
Non-Slave Tenderness és un projecte d’experimentació escultòrica en què els tubs, els vidres, la llum, els sons, l’espai i les persones s’alliberen de les jerarquies que els estructuren habitualment i assagen noves formes de relació. Fent-se ressò també de certs relats de ciència-ficció i investigacions teòriques, l’artista converteix l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró en un paisatge insular fabulat, fet de sediments compactats, on s’assaja la reescriptura dels vincles que tenim amb la matèria.
Es tracta de la tercera mostra del cicle La possibilitat d’una illa, el programa d’exposicions de l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró per a la temporada 2017-2018, amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. Comissariat per Alexandra Laudo, el projecte s’articula a l’entorn dels significats simbòlics i socioculturals que ha tingut al llarg del temps un espai paradigmàtic en l’imaginari col·lectiu: l’illa.
A la imatge, "Non-Slave Tenderness" de Lucía C. Pino.