La ciutat de Sant Feliu de Guíxols va realitzar el dia 27 de gener un acte institucional de reconeixement al llegat testamentari de Manuel M. Bosch i Puig (1947-2015). Temps abans de morir va fer ús de la figura dels "Hereus de confiança", Tomàs Pla, Manuel Espiau i Luis Enrique Barcala, per destinar el seu llegat.
D'acord amb això, a Sant Feliu de Guíxols s'ha fet donació d'un important llegat documental i obres d'art; un oli de Josep Albertí i un altre de Xavier Ruscalleda, així com dues escultures de ferro de Xavier Corberó.
El llegat documental de Manuel M. Bosch va a l'Arxiu Municipal, pel valor històric i cultural que té aquesta documentació per a Sant Feliu. Es tracta de documentació de dues grans famílies de Sant Feliu, Casas i Batet, amb documents notarials, partitures, correspondència i, sobretot, fotografies. Aquestes imatges, realitzades majoritàriament durant la dècada de 1920 per Antoni Casas Maury, reprodueixen escenes privades i de lleure i esdevenen un testimoni de gran bellesa i interès per a conèixer com vivien les famílies burgeses de Sant Feliu en l'època de major esplendor social i econòmic de la ciutat. Hi trobem escenes de sol i bany a la platja de Sant Pol, de l'interior del xalet Casas o de competicions esportives a la badia de Sant Feliu.
Pel que fa a les aportacions artístiques, s'ha cedit un oli sobre tela de 1977 "Cel, mar i boscúria" de Josep Albertí, molt representatiu de l'època de paleta encesa i texturada d'aquest estimadíssim pintor de casa nostra.
Una obra d'època figurativa, oli sobre tela de saca de cap a 1980 de Xavier Ruscalleda, un dels pintors empordanesos més vitalistes i significatius de l'art informalista i abstracte, que esdevindria un dels artistes locals més representatiu i avantguardista.
En l'acte que es va fer al monestir, tant l'alcalde Carles Motas com el regidor de Cultura, Jordi Vilà, van agrair en nom de la col·lectivitat el gest de la donació i van apuntar a l'alta responsabilitat i honor que suposa per Sant Feliu fer-se càrrec d'aquest llegat.
Les escultures de Corberó s'han posat a la planta 1 del Museu d'Història, visibles només d'entrar al recinte, i vora el terra de vidre que permet veure antics murs dels fonaments del Monestir.
A la imatge, els tres "hereus de confiança", acompanyats de l'alcalde i el regidor de Cultura de Sant Feliu de Guíxols, amb les escultures de Xavier Corberó al fons.