El Museu d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Madrid presenta la instal·lació de videoart 'Eskizos' de l'artista Marcel·lí Antúnez. Aquesta peça, que s'ha incorporat des del 25 de gener a la col·lecció permanent d'aquest espai museístic municipal, es caracteritza per ser interactiva. Antúnez ha recollit l'univers visual dels pintors del moviment artístic Esquizo de les dècades 70 i 80 del segle passat i proposa als visitants convertir-se en protagonistes de les obres pictòriques amb l'ajuda del suport tecnològic. Es tracta, en síntesi, d'habitar l'art.
La instal·lació de videoart creada per Marcel·lí Antúnez compta amb la inspiració de les pintures del grup 'Esquizos de Madrid' format per creadors de la talla de Luis Gordillo, Guillermo Pérez Villalta, Rafael Pérez-Mínguez, Carlos Franco, Manuel Quejido, Herminio Molero i Chema Cobo.
Amb l'adquisició de l'obra de Marcel·lí Antúnez a la col·lecció permanent del Museu d'Art Contemporani, aquest espai municipal es vol obrir a autors de reconegut prestigi, a formats més contemporanis, que ampliïn els límits tradicionals de l'art. Aquesta institució té també la voluntat de fomentar la interactivitat, de convidar l'espectador a sumar a les emocions contemplatives noves sensacions i convertir-lo en protagonista. La d'Antúnez és la primera instal·lació de videoart interactiva que adquireix aquesta institució. El cost ha estat de 27.354,88 euros.
L'adquisició s'emmarca en la línia de treball iniciada fa dos anys des de la Direcció General de Biblioteques, Arxius i Museus de l'Àrea de Cultura i Esports de l'Ajuntament, que persegueix impulsar el Museu d'Art Contemporani de Madrid amb la incorporació a la seva exposició permanent d'obres coetànies.
D'aquí, que el Museu d'Art Contemporani comprès en l'any 2016 Ramón i els milicians ', de Ramon García Alix. I d'Agustín Redondela 'Porta Tancada', 'El Rastre', 'Vell Madrid', 'Voltants de Sant Francesc el Gran', 'Racó de Madrid', 'Sant Antoni de la Florida' i 'Sala Goya. Museu del Prado '. El 2017 es va adquirir 'Col·lecció X5', obra composta per cinc carpetes amb 5 gravats de cinc artistes: Francisco Farreras, Mela Ferrer, Mari Puri Herrero, Mariana Laín i Mercedes Lara.
Marcel-lí Antúnez és un prestigiós artista internacional i una de les principals figures en l'experimentació escènica i en l'art electrònic. Va ser cofundador del col·lectiu la Fura dels Baus (1979-1989). El seu ampli currículum inclou una desena d'instal·lacions, pel·lícules, performances mecatròniques i exposicions. El seu primer reconeixement va ser el 1994 al Festival Étrange (París) per la seva obra 'Frontó'. Compta també, entre altres, amb el Best New Media a Nouveau Cinéma et Nouveaux Médias (Mont-real, 1999), per 'Afàsia', i amb el Premi Max al Teatre Alternatiu (Espanya, 2001), per 'Afàsia'.
A la imatge, Manola. Infern de Marcel·lí Antúnez.