.La fira d'art contemporani Art Madrid compte de nou per a la seva 13a edició - del 21 al 25 de febrer de 2018 - amb la figura de Carlos Delgado Majordom com a comissari del Programa One Project, programa dissenyat per a artistes joves i de mitjana carrera amb projectes específics pensats per a la seva exposició a la fira.
En One Project, 8 artistes han de desenvolupar una proposta concreta per a un estand individual, el que es tradueix en 8 projectes amb una entitat rotunda i coherent que dialoguen entre ells guiats per la mà del comissari. L'objectiu és captivar al públic, permetre-li una pausa dins el context comercial de la fira d'art. "One Project ha servit per establir una relació dinàmica i oberta amb aquells visitants interessats a establir una mirada més pausada i reflexiva dins d'un context tan aclaparador i sobresaturat d'informació com és una fira d'art contemporani", explica Carlos Delgado Majordom.
En l'edició d'Art Madrid'18, One Project el conformen els projectes de:
• Alejandro Monge (Saragossa, 1988) amb 3 Punts Galeria (Barcelona)
• Candela Muniozguren (Madrid, 1986) amb Bea Villamarín (Gijón)
• Antonyo Marest (Alacant, 1987) amb Diwap Gallery (Sevilla)
• Carlos Nicanor (Las Palmas de Gran Canària, 1974) amb galeria Artizar (La Llacuna, Tenerife)
• Bernardo Medina (Sant Joan, Puerto Rico, 1965) amb Nuno Sagrament (Ílhavo, Portugal)
• Suc Kurihara (Tòquio, Japó, 1977) amb Pantocràtor Gallery (Suzhou, Xina)
• Aina Albo Puigserver (Palma de Mallorca, 1982) amb Pep Llabrés Art Contemporani (Palma de
Mallorca)
• Vânia Medeiros (Salvador de Bahia, Brasil, 1984) amb galeria RV Cultura i Art (Salvador de
Bahia, Brasil).
Una selecció mixta i internacional, diferents perspectives i punts de partida que troben, en One
Project, freqüències comunes en què dialogar i compartir un grapat de conceptes. La reflexió sobre el valor de l'obra d'art i els sistemes de mercat que enllaça les instal·lacions d'Alejandro Monge i Carlos Nicanor; la geometria en la seva faceta més humana i intuïtiva que connecta les propostes de Candela
Muniozguren i Aina Albo Puigserver; els mapes i les cartografies emocionals amb el dibuix com a via d'exploració en les propostes de Suc Kurihara i de Vânia Medeiros; o l'art com a realitat expandida, com a escenari i escenografia per a la vida, com ens ensenyen Antonyo Marest i Bernardo Medina. Senseaixò, com explica Delgado Majordom, "aquestes línies funcionen només com una caixa d'eines per a pensar sobre el treball dels artistes sense negar la pertinència d'altres construccions". En aquest cas, serà l'espectador, el públic d'Art Madrid'18, qui elabori noves lectures.