FCC-Segell-banner4
Joan Morey i Harquitectes, Premis Ciutat de Barcelona 2017

Notícies

Joan Morey i Harquitectes, Premis Ciutat de Barcelona 2017

bonart barcelona - 03/02/18
Impremta Pages - banner-180x178Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
El dia 15 de febrer a les 18.00 hores, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Comissionat de cultura de l'Ajuntament, Joan Subirats, presidiran la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2017. L'acte tindrà lloc al Saló de Cent i serà conduït per la periodista de betevé Eva Arderius. Amb direcció artística de Xavier Ricart i projecte d'il·luminació de Pep Bracons, la cerimònia es vincularà al Festival Llum Barcelona 2018, que enguany – del 16 al 18 de febrer– celebra la seva edició més ambiciosa. El disseny de la imatge d'aquesta edició dels Premis Ciutat de Barcelona és obra de Miriam Ortega, alumna de l'Escola Superior de Disseny i Art La Llotja. Ortega ha estat la guanyadora del concurs organitzat per aquesta escola pública de disseny de la ciutat. ​

El premi d'Arts visuals ha estat concedit a Joan Morey. El jurat, integrat per Ferran Barenblit (president), Teresa Sesé, Violant Porcel, Mariana Canepa, i Martina Millà, ha atorgat per unanimitat el premi a Joan Morey "per un any d'excepcional qualitat que ha resultat en el projecte de vídeo «Cos Social [Lliçó d'anatomia]» presentat per LOOP a Arts Santa Mònica, en una coproducció amb la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya, i en la performance «Tour de Force», una coproducció del CCCB i la Fundació Han Nefkens, en el marc de l'exposició «1000 m2 de desig».

Harquitectes ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona d'Arquitectura i Urbanisme. El jurat, integrat per Olga Tarrassó (presidenta), Ramon Faura, Eva Prats, Franc Fernández, i Alessandro Scarnatto ha atorgat per unanimitat el premi a Harquitectes per la rehabilitació de l'edifici Lleialtat Santsenca, al carrer d'Olzinelles, 31 de Barcelona. Per l'acurat equilibri entre la intervenció nova i l'edifici existent, gràcies a un projecte dinamitzador, honest en el tractament dels materials i fet des de criteris de sostenibilitat ambiental.

La resta de premiats han estat: Agustí Duran i Sanpere d'història de BCN a Alessandro Ravotto; Assaig, ciències socials i humanitats a Nova Il·lustració Radical; Audiovisuals a Carla Simón; Ciències experimentals i tecnologia a Hugues de Riedmatten; Ciències de la Terra i Ambientals al treball dels investigadors John R.B. Palmer, Aitana Oltra i Frederic Bartumeus; Ciències de la vida a Pere Roca-Cusachs; Circ a Fidelis Fortibus de Circus Ronaldo; Cultura popular i tradicional a l'Associació de Festes de la Plaça Nova; Dansa a Mal Pelo; Disseny, a la Fundació Jaume Bofill; Educació a Sindihogar/Sindillar; Literatura en llegua castellana a Juan Luis Ramos; Literatura en llengua catalana a Joan Orpí, fundador de la Nova Catalunya, Max Besora; Mitjans de comunicació a la revista 5W; Música, al Festival Mixtur; Teatre a Imma Colomer; Traducció en llengua catalana a Dolors Udina.

A la imatge, Joan Morey (Foto Marc Medina).

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88