El Centre Botín arrenca la seva programació de 2018 amb la mostra Itineraris XXIV, del 13 de març al 3 de juny. Una cita expositiva que reuneix els treballs de vuit artistes que van ser seleccionats en la XXIV Convocatòria de Beques d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín, una selecció que va ser realitzada entre un total de 703 sol·licituds de 53 països diferents per un jurat compost per Ibon Aranberri, Lorena Martínez de Corral, Bàrbara Rodríguez Muñoz i Wilfredo Prieto.
En la convocatòria 2016 d'aquestes beques els artistes seleccionats van ser Irma Álvarez-Laviada (Gijón, 1978), Elena Bajo (Madrid, 1976), Josu Bilbao (Bermeo, Biscaia, 1978), Felipe Dulzaides (l'Havana, Cuba, 1965), Rafael Munárriz Gimeno (Tudela, Navarra 1990), Alex Reynolds (Bilbao, 1978), Leonor Serrano Rivas (Màlaga, 1986) i Pep Vidal (Terrassa, 1980).
Segons Benjamin Weil, comissari de l'exposició i director artístic del Centre Botín, cada nova edició d'Itineraris "permet descobrir sinergies pel que fa a les preocupacions, però també als principis operatius dels artistes reunits". En aquest sentit, Weil subratlla que en aquesta XXIV edició, els artistes seleccionats comparteixen una preocupació comuna per la problemàtica de l'espai com a part essencial de les obres, i la necessitat d'una experiència física en temps real; i ho fan "just en un moment en què passem cada vegada més temps davant pantalles que, a més d'actuar com a eines de comunicació, exerceixen també una funció intermediadora", assegura.
Per al comissari i director artístic del Centre Botín, aquest marcat interès per usar l'espai com a element clau de la feina, suscita també una reflexió sobre què és avui dia la realitat i com els límits entre l'aquí i l'allà són cada vegada més difusos. Per això, el temps i l'espai de l'exposició es converteixen en "elements claus per desplegar unes propostes artístiques que tornen a escenificar uns fragments de realitat que, d'altra manera, es soslayarían o passarien desapercebuts", assegura Weil, qui també apunta que "compartir l'espai de la mostra fomenta un diàleg entre els diferents projectes, posant en relleu la proximitat d'algunes preocupacions comunes i construint així una bona perspectiva de les tendències més recents de la creació contemporània".