El Museu de Maricel i el Museu del Cau Ferrat estrenaran, a partir de Setmana Santa, un nou servei gratuït d’aplicació virtual amb audioguia per complementar les visites per les seves sales. El servei ja està enllestit i, en els darrers dies, el personal dels Museus de Sitges ha realitzat sessions de formació.
La nova app permetrà fer tres tipus d’itineraris guiats pel Museu de Maricel i el Cau Ferrat: un recorregut exprés per les obres mestres de tots dos museus, un recorregut dividit per col·leccions que seleccionarà les millors obres de cada tipologia (ceràmica, escultura, mobiliari, ferro, vidre, arqueologia i pintura) i, finalment, un recorregut temàtic per La col·lecció del cor, formada per les obres que més estimava Santiago Rusiñol, i per la recopilació Sitges a les col·leccions del Museu de Maricel.
Aquests itineraris guiats es complementaran amb altres tipus d’informacions de servei dels Museus de Sitges –com ara els horaris, les tarifes o la mateixa compra d’entrades– i amb continguts extra sobre les principals obres d’art que hi exposen. L’entreteniment estarà assegurat per a tots els públics, ja que els petits també trobaran el seu propi racó amb jocs virtuals com el de reconstruir rajoles del Cau Ferrat o un divertit cerca-troba titulat Qui em mira?.
Els interessats en consultar tot el material de la nova app només hauran de descarregar-se-la gratuïtament al seu telèfon mòbil. Per tant, podran consultar-la tant en l’instant de fer la visita al museu com en qualsevol altre moment des de qualsevol altre lloc. El material inclòs en aquesta aplicació estarà disponible en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès–, tot i que, en un futur, està previst que també es pugui ampliar a altres idiomes. D’entrada, el servei és només per al Cau Ferrat i el Museu de Maricel, però es vol ampliar-lo properament a la resta de museus de Sitges.
El personal de sala dels Museus de Sitges, que és el responsable de fer les visites guiades i d’atendre els dubtes dels visitants, ja coneix de primera mà tots els detalls de la nova aplicació. Quan el servei es posi en marxa, també podrien disposar de tauletes pròpies dels Museus per prestar-les als usuaris. La iniciativa s’emmarca en l’aposta estratègica dels Museus de Sitges per divulgar el món de l’art a través de l’entorn digital.
A la imatge, obra de Rusiñol al Cau Ferrat el 2015.