banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Joan Ponç. Diàbolo" al Museu d'Art Modern de Ceret

bonart ceret - 28/02/18
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
L'exposició "Joan Ponç. Diàbolo", que va estar a la sala d'exposicions temporals de La Pedrera d'octubre de 2017 al 4 de febrer de 2018, amb gran èxit de públic, ha viatjat al Museu d'art Modern de Ceret.
"Joan Ponç. Diàbolo", que es podrà veure a la ciutat francesa a partir del 3 de març i fins al 27 de maig de 2018, presenta el treball i la figura d'aquest creador oníric, a través d'una àmplia selecció de pintures i dibuixos que la converteix, sens dubte, en la més important que s'hagi fet fins avui.
Es tracta d'una exposició coproduïda per la Fundació Catalunya La Pedrerai el Museu d'art Modern de Ceret i comissariada per la historiadora i crítica d'art Pilar Parcerisas. Presenta una nova interpretació antològica de l'obra i la figura del pintor Joan Ponç, des dels seus inicis a mitjans dels anys 40 i l'època del grup Dau al Set, fins a les darreres obres de mitjan anys 80.
Amb el títol de «Diàbolo», es vol fer referència al sentit lúdic de Joan Ponç, amb l'ambivalència que el nom d'aquest joc malabar xinès té amb el del diable. Joan Ponç mostra una pintura capaç d'explorar els racons més foscos i amagats de l'ésser humà.
Visionari i temperamental, va ser un artista insular dins la història de l'art de la postguerra a Catalunya i de l'Estat espanyol. Ell va llançar la primera pedra de la renovació plàstica d'avantguarda després de la Guerra Civil. La seva irrupció en el panorama dels anys quaranta del segle XX va trasbalsar crítics i poetes, que de seguida es van afanyar a qualificar-lo de grotesc, torturat, diabòlic, premonitori, al·lucinant, màgic, carnavalesc, infernal. Ponç no s'assembla a ningú.

A la imatge, Savis al capvespre, 1977 de Joan Ponç.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura