FCC-Segell-banner4

Notícies

L'Ajuntament de Madrid aprova una moció contra la retirada de les obres de Sierra de la fira Arco

bonart madrid - 28/02/18
q2w-MKl4Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
El Ple de l'Ajuntament ha aprovat amb el suport dels grups municipals de Ciutadans i PSOE, i l'abstenció del PP, la moció d'urgència presentada pel Grup Municipal d'Ahora Madrid per posicionar el consistori a favor de la llibertat de creació artística i del dret a la cultura, després de la recent decisió de la direcció d'IFEMA de demanar la retirada de 'Presos polítics a l'Espanya Contemporània', obra de l'artista Santiago Sierra, de la Fira Internacional d'Art Contemporani ARCOmadrid. Aquesta decisió ha portat a l'Ajuntament a recordar la rellevància que la llibertat d'expressió i el dret a la cultura tenen per a la conformació de l'opinió pública i, per tant, per a la mateixa democràcia.

Per aquests motius, tal com es declarava en la moció d'urgència aprovada el dia 28 de febrer, l'Ajuntament de Madrid no pot compartir la decisió presa per IFEMA, com ja va expressar en els seus òrgans de direcció, en suposar -a més d'un retrocés en els drets i llibertats democràtics- un menyscabament en el dret de la ciutadania a la participació cultural, així com en l'accés i gaudi de les diferents manifestacions artístiques possibles. Arran d'aquests motius, el Ple municipal ha aprovat en la sessió d'avui els següents acords:

1. L'Ajuntament de Madrid lamenta i rebutja la retirada d'ARCO, a petició d'IFEMA, de l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', en ser un acte de censura contrari a la llibertat d'expressió i al dret a la producció i creació artística garantits en l'article 20.1 de la Constitució espanyola.
2. Manifesta la seva responsabilitat i compromís, com a institució democràtica, amb la lliure expressió d'opinions, així com amb el foment de la diversitat cultural i l'expressió creativa i la cultura.
3. Defensa la llibertat de creació a la ciutat de Madrid, reconeguda internacionalment com una ciutat oberta, democràtica i creativa.
4. Reitera el seu compromís amb l'obligació de respecte, garantia i promoció dels drets fonamentals. La garantia de la llibertat d'expressió artística i del dret a la cultura és una obligació indispensable per a la configuració de l'opinió pública lliure i informada que requereix tot Estat de Dret.

A la imatge, la sèrie de les obres retirades.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88