El Centre Cultural Galileu de Madrid, Carrer de Galileu 39, acull a partir del 10 de maig i fins al 10 de juny la mostra col·lectiva organitzada per La Universitat Nebrija presenta Estat Liminal.
Estat Liminal proposa una reflexió sobre processos vitals en els quals el subjecte travessa per estats o situacions transitòries, sobre aquest lloc intermedi entre un estatut i un altre. L'exposició reuneix obres d'artistes com Núria Güell, Mario Espígol, Jimena Kato, Fito Conesa o Nacho Martín Silva, els processos creatius indaguen sobre els estats liminals.
El projecte ha estat comissariat per l'alumnat de la tretzena edició del Màster en Mercat de l'Art i Gestió d'Empreses Relacionades de la Universitat Nebrija, amb la col·laboració del Centre Cultural Galileu l'Ajuntament de Madrid. Per setè any el Centre Cultural Galileu de Madrid, acollirà l'exposició comissariada pels alumnes del Màster en Mercat de l'Art i Gestió d'Empreses Relacionades de la Universitat Nebrija, sota la coordinacio dels comissaris independents Andrea Pacheco i Carlos Delgado.
La mostra gira entorn del concepte de liminalitat, el qual apareix en l'obra del sociòleg francès Arnold Van Gennep (1873-1957) dins el tractament que fa dels ritus de pas. Aquesta obra assenyala l'existència d'un tipus de rituals que marcansocialmente la transició d'un estadi a un altre i que poden donar-se tant a nivell individual com grupal.
La liminalitat al·ludeix a aquella fase de transició on l'estat del subjecte del ritu és ambigu, ja que posseeix molt pocs o cap atribut tant del seu estat passat com del esdevenidor. Per tant, durant el període liminal, l'individu o grup sotmès al ritu, no se situa ni aquí ni allà, sinó en un lloc estrany, contingent, híbrid i de difícil adjectivació.
Els artistes participants a la mostra són Núria Güell, Paula Rubio Infante, Nacho Martín Silva, Mario Espígol, Fito Conesa, Andrés Pachón, Irene Cantero i Jimena Kato.
La Universitat Nebrija convoca la segona edició del Premi d'Adquisició en Reconeixement a la Creació Artística, que pretén contribuir a la dinamització cultural, impulsar la creació artística més jove, així com implantar les bones pràctiques en els projectes culturals que genera la seva Màster en Mercat del art i Gestió d'Empreses Relacionades.
Es tracta d'una iniciativa que aposta per artistes emergents, les obres optaran a formar part de col·lecció artística de la Universitat Nebrija. El total de la dotació és de dos mil vuit-cents euros: un primer premi de mil nou-cents euros, un segon premi de nou-cents euros i un accèssit nominatiu.La decisió final per a l'atorgament del Premi recau en un jurat format per experts del sector i representants de la comunitat universitària.
A la imatge, Jimena Kato, "Escanyolides", 2013.