LABoral de Gijón treballarà amb els artistes britànics Anna Dumitriu i AlexMay a la investigació i producció del seu projecte ArchaeaBot. Dumitriu i May desenvoluparan un prototip d'una instal·lació robòtica subaquàtica que explori el significat de "la vida" en un futur en què el canvi climàtic i l'avanç tecnològic han modificat radicalment la civilització actual. L'objectiu del projecte és la creació d'un prototip d'espècie nova que pugui adaptar-se a les hipotètiques condicions després de la fi del món que coneixem.
Els artistes treballaran a partir d'una nova investigació sobre els arqueobacteris, organismes unicel·lulars les característiques singulars fa que siguin considerades per la comunitat científica com una forma de vida més, diferents dels bacteris oa la resta d'éssers vius (plantes, animals, fongs i protozoaris), i per al desenvolupament d'aplicar les últimes innovacions en intel·ligència artificial i aprenentatge de màquines.
El projecte és un exemple més dels territoris híbrids que sorgeixen entre art i ciència, ja que és fruit de la col·laboració amb la investigadora / criomicroscopista Amanda Wilson en el marc del projecte MARA, que té la seva base en l'Imperial College ia la SchoolofComputerScience de la Universitat de Hertfordshire.