FCC-Segell-banner4
L\'Escola El Bruc cedeix el seu mural de Sol Lewitt al MNAC

Notícies

L'Escola El Bruc cedeix el seu mural de Sol Lewitt al MNAC

bonart barcelona - 06/03/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
El dia 7 de març, a les 18.30h, el Museu Nacional i la Sala d’Art Jove presenten el projecte dels artistes Aldo Urbano i Daniel Moreno.

El Sol Lewitt realitzat l’any 2012 pels nens de l’escola primària d’El Bruc amb la direcció artística d’Alicia Castro és una de les rareses d’aquest artista que es troben disperses pel territori català. L'escola El Bruc ha cedit el mural a la col·lecció del departament educatiu del Museu Nacional, on hi romandrà de manera permanent. Temporalment, per presentar-lo al públic, el museu ha reservat un espai central, un mur de la Sala Oval.

La maniobra, impulsada pels artistes Aldo Urbano i Daniel Moreno Roldán, recorda els arrencaments de les pintures murals romàniques que es van realitzar a principis del segle xx i que es conserven al Museu Nacional. Els artistes presentaran aquest projecte el dia 7 de març a les 18.30h, al museu.

Aldo Urbano i Daniel Moreno Roldán són els guanyadors del premi Art Jove (convocatòria 2017) en la modalitat d’intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial que atorga la Sala d’Art Jove de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Amb motiu de la presentació d'aquesta intervenció es farà donació a la biblioteca del museu d'una publicació titulada Assumpte: una forta intuició, amb correspondència de Vidal i Ventosa, Folch i Torres, Daniel Moreno Roldán, Aldo Urbano, Gabriel Ventura i Victor Balcells, totalment fotocopiable.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner