Les obres de restauració de la barana de les terrasses del Palau de Maricel han iniciat una nova fase que inicialment no estava programada, ja que els treballs han evidenciat la necessitat d’ampliar el procés. Aquesta nova fase permetrà rehabilitar les parts interiors de la barana de les terrasses del carrer Fonollar, que s’han descobert que es trobaven en mal estat un cop s’ha fet la primera intervenció.
Els treballs de reforma de la barana es van iniciar just passat Reis, després que s’haguessin detectat diferents esquerdes en l’estructura. Ja durant l’estiu es va instal·lar una xarxa protectora per evitar despreniments al carrer. Les tasques de rehabilitació de les darreres setmanes han permès descobrir que els òculs de l’estructura es trobaven en un estat de degradació avançat, que han obligat a ampliar les tasques. Les feines han aconsellat desmuntar una gàrgola per poder treballar amb millors condicions i assegurar tot el conjunt.
Els treballs han suposat ampliar l’estructura metàl·lica situada al carrer Fonollar i al Racó de la Calma, per tal de facilitar les feines i els sistemes de restauració. Un cop finalitzi les feines de rehabilitació, s’aprofitarà aquesta bastida per pintar tota la part de la façana exterior que dóna al carrer Fonollar.
La situació del Palau de Maricel, a tocar del mar, el fa extremadament vulnerable als efectes climatològics i al desgast marí, fet que obliga a contínues tasques de manteniment. Aquestes feines són prèvies al projecte de reforma del conjunt del Palau impulsat per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona, que està previst que s’iniciï a finals d’any. Aquest ambiciós projecte elaborat pel Consoci del Patrimoni de Sitges i titulat Reforma integral, rehabilitació, restauració i museïtzació del Palau de Maricel (1913-17) per adequar-lo com a centre d’activitats i d’exposicions temporals de Museus de Sitges, consistirà en la reparació dels problemes estructurals de l’edifici; la restauració dels elements patrimonials; la rehabilitació de la façana i de les cobertes; la redefinició d’entrades i de circulacions; la supressió de barreres arquitectòniques mitjançant la instal·lació d’elevadors mecànics; i l’adequació museogràfica de l’edifici per a la visita, de manera que permeti l’organització d’exposicions de format mitjà.