FCC-Segell-banner4
El Palau Robert homentja la creativitat i internacionalitat de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin

Exposicions

El Palau Robert homentja la creativitat i internacionalitat de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin

bonart barcelona - 01/08/20
Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Palau Robert recorda Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin, quatre homenots i figures rellevants que destaquen per la seva creativitat i pel seu compromís cívic i que estan vinculades a la capital del Baix Penedès, a l’exposició “El Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin”, que es presenta del 29 de juliol al 4 d’octubre, a la Sala 1 i al Jardí del Palau Robert.

L’exposició té com a comissari el director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia, i l’organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la designació d’aquesta ciutat com a Capital de la Cultura Catalana durant el 2020.

La mostra centra l’atenció en les figures de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin, i en els valors que aquests personatges representen de creativitat, internacionalitat i compromís amb la societat del seu temps, la pau i la llibertat.

Cadascun dels espais dedicats a aquests personatges mostra les cases d’aquests prohoms, autoretrats de la seva sensibilitat humana i creativa, i de l’acollida que varen donar a intel·lectuals de l’època. La directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, ha treballat en l’àmbit dedicat al violoncel·lista i director d’orquestra; el comissari Josep Miquel Garcia és el responsable de la presentació que es fa d’Apel·les Fenosa; la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana, ha fet la proposta per a l’espai del dramaturg i poeta, i l’historiador Ernest Benito, amb la col·laboració de Lluís Juste de Nin, ha tingut cura de la figura d’Andreu Nin, que es presenta al Jardí.

A la imatge, l'escultor Apel·les Fenosa (Barcelona, 1899 - Paris, 1988) a El Vendrell (1981).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021