John Ruskin presenta del 10 de març al 10 de juny del 2018 Les pedres de Venècia al Palau Ducal de Venècia. Per primera vegada a Itàlia, un esdeveniment internacional se centra en l'artista Ruskin i en la seva relació amb la ciutat de la llacuna.
Quin seria el mite de Venècia sense que John Ruskin, cantant de l'eterna bellesa de la ciutat, fos tan fascinant i extremista perquè va quedar atrapat en el seu declivi? Personatge central de l'escena de l'art internacional del segle XIX, escriptor, pintor i crític d'art, l'anglès John Ruskin (1819-1900) va tenir un fort vincle amb la ciutat dels canals, a la qual va dedicar la seva obra literària més famosa, "Les pedres de Venècia": un estudi de la seva arquitectura, esbós i descrit en els detalls més minuciosos, i un himne a la bellesa, singularitat, però també a la fragilitat d'aquesta ciutat.
Ruskin, admirat per Tolstoi i Proust, capaç d'influir fortament en l'estètica de l'època amb la seva interpretació de l'art i l'arquitectura, torna ara a Venècia en els llocs de la seva inspiració; Tornar a PalazzoDucale, edifici emblemàtic que va explorar durant molt de temps des de diferents angles: quaderns, aquarel·les, relleus arquitectònics, motlles de guix, albúmina, platinotipi. Per l'amfitrió és la seqüència de sales i galeries amb tanta freqüència es representa, en què l'ajust de Pier LuigiPizzi destaca la presència arquitectònica i escultòrica de Venècia gòtica i i bizantína, medieval i anticlàstica que estimava i volia preservar de l'oblit. L''exposició és comissàriada per Anna OttaniCavina.