El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han signat un acord de col·laboració en el qual expressen la voluntat que l’àmbit de l’economia i empresa s’incorpori en les activitats de la Capital de la Cultura Catalana, atesa la seva importància en el desenvolupament de la societat.
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.
És per aquest motiu que l’interès de la CCC en incorporar aspectes tan transversals i fonamentals en una societat com l’economia i l’empresa en el marc de les seves accions ha motivat la col·laboració activa per part de la Cecot. “Sempre hem dit que l’empresa és la cèl·lula mare de l’economia i que des de l’associacionisme empresarial que promovem des de la Cecot, entenem que la generació d’activitat i riquesa de les empreses hauria de millorar l’entorn i la societat on es desenvolupa”, ha afirmat Abad durant la signatura.
L’Organització Capital de la Cultura Catalana designa anualment una ciutat com a referent cultural català, a més de fer campanyes de promoció cultural arreu del territori.
Fins ara han estat designades com a Capital de la Cultura Catalana: 2004: Banyoles; 2005: Esparreguera; 2006: Amposta; 2007: Lleida; 2008: Perpinyà; 2009: Figueres; 2010: Badalona; 2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra; 2012: Tarragona; 2013: Ripoll; 2014: Barcelona; 2015: Vilafranca del Penedès; 2016: Vic; 2017: Reus; 2018: Manresa, i 2019: Cervera.
Sobre Cecot
La Cecot és una organització patronal multisectorial catalana creada l’any 1978 que representa a sis mil empreses i integra prop de quaranta gremis i associacions professionals de Catalunya. A partir de l’any 2001 la Cecot té com a àmbit d’actuació el conjunt de Catalunya, en base al creixement i àmbit establert pels diferents col·lectius que representa.
Sobre l’Organització Capital de la Cultura Catalana
L'Organització Capital de la Cultura Catalana, entitat independent de la societat civil creada el 1998, es qui ha implantat i desenvolupa la capitalitat de la cultura catalana en l'àmbit lingüístic i cultural català, que inclou quatre estats europeus.
El Parlament de Catalunya va donar suport, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004, a la Capital de la Cultura Catalana.
D'altra banda, l'organització Capital de la Cultura Catalana desenvolupa també campanyes de promoció cultural, amb la voluntat d’ajudar a donar a conèixer el patrimoni cultural ubicat en l’àmbit lingüístic català. Una de les característiques d’aquestes campanyes és que sempre són de participació ciutadana.
A la imatge, Antoni Abad i Xavier Tudela.