FCC-Segell-banner4
La Suite Subhastes, art medieval i colonial

Mercat de l'art

La Suite Subhastes, art medieval i colonial

bonart barcelona - 17/03/18
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2BONART_180x180
La Suite Subhastes, Comte de Salvatierra 8 de Barcelona, treu a la venda obres mestres de l'art medieval i colonial a la seva pròxima subhasta el 22 de març de 2018, on s'oferiran 110 lots

La Suite Subhastes traurà a subhasta un ampli catàleg d'Art Medieval i Colonial provinent de diverses col·leccions particulars. Es tracta de 110 selectes lots, i en l'apartat d'art medieval destaca el Nº 1, un espectacular creu d'altar -o de processó- romànica en coure gravat, daurat i amb esmalts champlevé (Llemotges, França). Està datada cap a 1190 i les seves mesures són 47,5 cm x 24,5 cm, amb un preu de sortida de 18.000 €. Es tracta d'una peça única per la qual hi ha interessats de tot el món que han anat presentant ofertes per telèfon i internet.

També pel que fa a art medieval, però en imatgeria, tindrà gran rellevància la venda del lot 18, una magnífica escultura de Sant Agustí en fusta tallada, daurada i policromada datada cap a 1300, en plena transició entre el Romànic i el Gòtic. L'obra presenta al sant en posició frontal i abillat amb vestidures episcopals, tocat amb una mitra ornada de pedreries esculpides i en actitud de beneir, amb un bàcul a la mà esquerra. "Es tracta sens dubte d'una obra mestra de la imatgeria medieval", explica la directora de La Suite, Beatriz du Breuil. "La qualitat de la policromia en les carnacions i les vestidures són excel·lents i de gran riquesa cromàtica, tant com el mestratge de l'escultor, patent en el tractament dels plecs i en els complicats vestidures. És curiós, però el bàcul, en lloc de ser exempt com és habitual en aquest tipus de figures, forma part del cos de l'escultura, en una mateixa peça. L'escultor aconsegueix transmetre espiritualitat i alhora humanitat ". Aquest Sant Agustí posseeix una altura de 75 cm. i un preu estimat d'entre 15.000 a 20.000 euros.

En l'àmbit de l'Art Colonial, cal destacar un fantàstic reliquiari -el lot 70- en or i filigrana d'or (Mèxic, datat el 1661), que per una cara representa la imatge de la Verge de Guadalupe esculpida, daurada i policromada en os o ivori, envoltada d'àngels en el dors es troba la inscripció "Diego Bell inbentor [sic] i crioll a Mèxic 1661". Al dors s'aprecia una miniatura sobre pergamí representant a la Verge amb Nen, tot això en un marc en or llaurat i amb profusa decoració de filigrana de 8,1 x 6 cm., Amb preu estimat de 4.900 / 6.000 euros.

A la imatge, "Sant Agustí".

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021