FCC-Segell-banner4
Irene Cruz presenta “Drowning in Blue” a la galeria Fifty Dots

Exposicions

Irene Cruz presenta “Drowning in Blue” a la galeria Fifty Dots

bonart barcelona - 19/03/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Nial nou-180x178
La galeria Fifty Dots, carrer de Sant Hermenegild 24 de Barcelona, presenta del 23 de març al 10 de maig de 2018 l'exposició individual d’Irene Cruz Drowning in Blue.

A “Drowning in Blue” l’Irene reflexiona sobre l’ingerència d’un material tan habitual en el nostre dia a dia, com és el plàstic, i de la seva conseqüent vinculació amb el medi ambient. A la fotografia d’Irene l’esperança viu un temps angoixant i, tot i així, entre els reflexos del seu blau fluctua un horitzont nou, on ressuscita el desig de seguir endavant, bucejant en aquell mar que estén la nostra matèria humana més primigènia fins a l’abast d’una dimensió onírica.

I és que tan bon punt l’Irene Cruz ens acull en el seu univers i ens acaricia amb altres imatges on els cossos s’entrellacen en la tremolor d’un adéu, o busquen un refugi que els acompanyi mútuament cap a un desenllaç que sembla inexcusable o, per què no, fins una possible solució. En aquest sentit la natura de la que ens parla a les seves fotos és afable, generosa, acollidora. És una natura que ens perdona, com una mare que absolgués la culpa més nefasta del seu fill, com la mirada d’algú que s’està apagant lenta però inexorablement i ens somriu, perquè en la seva escència no perdura l’ira, sinó l’anhel de superació.

La Terra plora les nostres pròpies llàgrimes però aquelles gotes rellisquen en la seva superfície còncava de la nostra covardia i clamen que ens aixequem; que desgastem la mandra, sucumbint un fàcil sospir de resignació; a la cerca d’accions. Ja no ens val eludir un futur que suposadament pertany a altres, dels que vindran després, perquè el temps, cada vegada més ràpid, ho va apropant a la nostra pròpia existència.

A la imatge, fotografia d'Irene Cruz (detall).

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura