FCC-Segell-banner4
Giaprenc, guanyador de la Beca Josep Pallach

Notícies

Giaprenc, guanyador de la Beca Josep Pallach

bonart girona - 20/03/18
thumbnail_BANNER BONART (2)thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Giaprenc (Girona aprenc, Girona em diverteix), projecte guanyador de la 15a convocatòria de la Beca Josep Pallach.

Les característiques geogràfiques, històriques i de tradició cultural que envolten Girona doten a la ciutat d’una dimensió educadora molt atractiva. La web presenta un seguit d’activitats i jocs interactius a l’entorn de l’eix temàtic de la ciutat de Girona que es poden dur a terme ja sigui a nivell individual, en família o dins l’aula com un recurs didàctic més.

Aquest seguit de propostes didàctiques centrades a Girona permeten d’una banda conèixer la ciutat en sí, com a l’entorn on vivim, i d’altra banda ofereixen la possibilitat d’endinsar-se de forma transversal i lúdica a molts dels continguts curriculars propis de les etapes de l’Educació Primària i de Secundària que contribueixen a l’assoliment les competències bàsiques que es descriuen en el marc de la llei educativa.

El sentit de pertinença així com el respecte i estima al medi on s’habita es forja en bona mesura a partir de la coneixença d’aquest entorn proper. D’aquí la importància d’aproximar-se als orígens de la ciutat, a la coneixença de persones emblemàtiques que per algun motiu o altre han deixat petjada en la construcció de la història de la ciutat, comprendre el significat de diferents elements simbòlics identitaris, així com a apropar-se a la realitat actual dels barris. Els jocs i materials didàctics que es projecten permeten contribuir d’una manera molt explícita a l’àmbit del coneixement del medi natural, social i cultural així com al foment de l’educació en valors socials i cívics.

El disseny gràfic de Dani Gual Studio ha sigut un element importantíssim per fer d'aquest projecte una realitat. Després de sintetitzar el brífing hi havia una línia clara de treball, s'havia d'aconseguir una imatge impactant clara i vistosa, sense oblidar que el públic objectiu són alumnes de primària i secundària. El resultat és un isotip de la catedral feta de peces acolorides i un logotip igual d'impactant on podem trobar una paleta de colors vius i algun que altre simbolisme amagat com per exemple el pal de la G de color blau simbolitza el riu que travessa la ciutat o els colors, en part basats en la acolorida i icònica imatge de les cases del riu Ter. Un dels elements que fan d'aquest disseny quelcom únic són les il·lustracions de les llegendes i icones més característiques de la ciutat de Girona. Podem veure des d'una il·lustració on una Cocollona gegant destrossa la ciutat fins a representacions minimalistes de llegendes com les mosques de Girona o l'estàtua del cul de la lleona.

A la imatge, capçalera Giaprenc.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021