banner-elscatala-817x88px
Catalunya celebra el 2018 l\'Any del Turisme Cultural

Notícies

Catalunya celebra el 2018 l'Any del Turisme Cultural

bonart barcelona - 20/03/18
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
El secretari general d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, i el director general de Turisme, Octavi Bono, han presentat avui l’Any del Turisme Cultural davant de més de 650 professionals del món del turisme i la cultura. L’acte ha tingut lloc al Museu Nacional d’Art de Catalunya-MNAC, i hi han estat també presents la secretària general de Cultura, Maria Dolors Portús, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.

Amb motiu de la declaració del 2018 com Any Europeu del Patrimoni Cultural per part de la Unió Europea, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha decidit proclamar el 2018 com l’Any del Turisme Cultural per reivindicar el paper de la cultura com a factor clau de diferenciació i singularització de la destinació turística catalana.


Es tracta, doncs, d’un desafiament bidireccional en el qual la cultura potencia la singularitat dels atractius turístics culturals, i el turisme assumeix el repte de fer valer la cultura i contribuir a la seva sostenibilitat social i econòmica. I és que l’Agencia Catalana de Turisme vol reivindicar tot el patrimoni cultural, tant el més reconegut internacionalment com el més local i desconegut, per tal que cada vegada hi hagi més equilibri entre els diferents territoris i que els fluxos econòmics derivats del turisme cultural arribin a tot arreu.


Els objectius de l’Any del Turisme Cultural són:
Vincular de forma més directa la cultura com a element diferenciador de la marca Catalunya.
Incrementar el volum d’ingressos per turista a partir d’una oferta d’experiències turístiques de més valor.
Fomentar la creació d’una oferta de qualitat orientada a una demanda de qualitat, a partir de la transformació dels recursos culturals en productes turístics vendibles.
Fer valer la riquesa de Catalunya com a destinació de destinacions autònomes, sostenibles i competitives, impulsant una millor distribució territorial de l’activitat turística.
Aprofitar l’oportunitat de treballar la desestacionalització remarcant el valor turístic de la cultura catalana.
Incrementar el consum d’experiències turístiques culturals dels visitants un cop són a Catalunya.
Maximitzar els beneficis que pot generar una cultura que s’aprofita del turisme també per als residents.


Per tal d’assolir aquests objectius, al llarg d’aquest any 2018 es duran a terme més de 150 accions adreçades tant al públic final com als professionals organitzades per diferents empreses i entitats del món del turisme i la cultura.


L’Agència Catalana de Turisme destina un pressupost de 2.800.000 euros per promocionar aquest any temàtic en diferents mercats. Així, a banda del propi mercat català, l’Agencia Catalana de Turisme ha seleccionat un seguit de mercats on es focalitzaran les accions promocionals d’aquest any temàtic, ja sigui perquè en aquests mercats els turistes tenen un gran interès en el turisme cultural, o bé perquè, tot i ser mercats emissors importants, la cultura no es troba entre les motivacions principals de viatge i es vol aconseguir que ho sigui. Així, els mercats de proximitat on es durà a terme la promoció de l’Any del Turisme Cultural són França, Alemanya, Rússia, Itàlia, Regne Unit i Irlanda, Espanya, Bèlgica i Països Nòrdics, mentre que els mercats llunyans escollits són Estats Units i Canadà, Austràlia, Xina, Japó i Xile.


Tant el sector turístic i com el sector cultural de Catalunya estan plenament implicats en l’organització i execució de les diferents actuacions d’aquest any temàtic, ja siguin les de pròpia creació i implementació com les proposades per la Generalitat i per les Diputacions.


Per a més informació sobre l’Any del Turisme Cultural es pot consultar el web http://act.gencat.cat/2018-any-del-turisme-cultural/

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat