FCC-Segell-banner4
Van Gogh, Léger i Chagall, subhasta nocturna a Christie\'s

Mercat de l'art

Van Gogh, Léger i Chagall, subhasta nocturna a Christie's

bonart nova york - 22/03/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
El 15 de maig, la venda nocturna de Christie's d'Art Modernista i Impressionista a Nova York comptarà amb obres excepcionals dels artistes més buscats del mercat. Entre els més destacats s'inclouran pintures de Vincent Van Gogh, Fernand Léger i Mark Chagall, que van experimentar resultats avançats al novembre de 2017.

Max Carter, cap de departament, art modernista i impressionista, Christie's Americas, va comentar: "En els talons dels resultats rècord i record de Léger, Chagall i Van Gogh al novembre estem encantats d'oferir tan bons exemples per part de cada artista aquest mes de maig . Des de Le grand déjeuner, entre els motius més cèlebres de Léger, als anys 20 de la Tour Eiffel de Chagall, confiats a Christie's per la National Gallery of Canada, Ottawa i Van Gogh de l'asile et de la Chapelle de Saint-Rémy, durant dècades la joia de la corona de la col·lecció d'art d'Elizabeth Taylor, aquestes pintures representen el millor de la categoria ".
Entre els treballs més destacats de la venda es troba Vue de l'asile et de la Chapelle de Saint-Rémy, 1889, de Vincent van Gogh (estimació en la regió de 35 milions de dòlars) - foto a l'esquerra, anteriorment a la col·lecció d'Elizabeth Taylor. El pare de Taylor, el comerciant d'art Francis Taylor, va comprar la pintura en nom seu el 1963 en una subhasta per £ 92,000.

Aproximadament un mes després de mostrar a Laboureur dans un champ, Vincent va pintar Vue de l'asile et de la Chapelle de Saint-Rémy. Aquesta pintura lluminosa es va incloure en diverses de les primeres exposicions de Van Gogh. Aquests espectacles innovadors, inclosa la retrospectiva del 1905 al Museu Stedelijk d'Amsterdam, van tenir un paper decisiu en la formació de la seva reputació pòstuma. Després d'haver vist aquesta pintura en el marc de la retrospectiva Van Gogh de 1905 al Museu Stedelijk d'Amsterdam, Paul Cassirer, el principal galerista alemany de l'època, el va col·locar immediatament després en la seva pròpia exposició itinerant, que va alertar al públic alemany, crítics d'art, historiadors, i pintors contemporanis per a la consecució d'un artista que ràpidament va assolir l'estatus llegendari.
El novembre de 2017, el Laboureur dans un champ de Van Gogh, de la col·lecció de Nancy Lee i Perry R. Bass, va realitzar 81,3 milions de dòlars contra la seva estimació original de 50 milions de dòlars, només tímid de la rècord de subhasta de l'artista.

Fernand Léger estarà representat en part per Le grand déjeuner (estimació: $ 15-25 milions), executat el 1921. Léger va pintar Le grand déjeuner mentre perseguia el seu objectiu durant la dècada de 1920 per reformular radicalment la concepció estètica de la bellesa en l'art de el seu temps. Amb aquesta finalitat, va combinar elements extrets de les tradicions clàssiques del passat amb les creixents realitats mecàniques de la vida contemporània, per crear visions polides i brillants de les formes essencials que comprenen la presència humana al món modern. Més de noranta anys més tard, en la nostra era digital actual, l'estil que va forjar encara sembla sorprenentment futurista. Un dels seus dos cims d'aquest període va ser Le grand déjeuner, que va ser l'últim i més gran de tres llenços molt relacionats. L'artista va considerar que Le grand déjeuner era un dels millors treballs de la seva carrera; s'ha convertit en una icona del segle XX, emblema de l'esprit nouveau en el seu moment, i no menys definitiva en la nostra. Aquesta serà la primera aparició de Le grand déjeuner en una subhasta des del 1935.

Emmarcat d'un aire de romanticisme sensual i apassionat, La Tour Eiffel de Marc Chagall (estimació: $ 6-9 milions) encapsula l'estil meravellosament poètic que va sorgir en la seva obra durant els anys vint i trenta. Va ser durant aquest període que va experimentar un període sense precedents de felicitat, estabilitat, confort i èxit professional enmig de l'aferrament i l'energia de París. Estallat amb un color ric i amb un vocabulari simbòlic únic de l'artista, aquesta pintura perfectament composta inclou molts dels temes preferits de Chagall, des de l'amor i la memòria, fins a la música i la fantasia, combinant elements inesperats per crear un efecte d'un altre món. La Tour Eiffel, a càrrec de Christie's en nom de la National Gallery of Canada, Ottawa, en benefici del seu fons d'adquisicions, s'ofereix per la seva primera vegada en una subhasta, després d'un rècord de resultats per a Chagall al novembre.

A la imatge, "Vue de l'asile et de la Chapelle de Saint-Rémy" de Van Gogh.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021