FCC-Segell-banner4
Helena Toraño, passió pop a Art Mustang

Exposicions

Helena Toraño, passió pop a Art Mustang

bonart elx - 23/03/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Nial nou-180x178
Art Mustang, carrer Sever Ochoa 36 d'Elx, presenta a partir del  23 de març l'exposició Vent a Favor de l'artista Helena Toraño.

A l'Helena li agrada dir que el seu interès per la pintura li ha de sempre, conserva en el seu taller una foto amb 6 anys asseguda davant d'un cavallet per no oblidar que això de l'art vènia inclòs en el preu. Els últims anys no han vingut sinó a confirmar que aquella passió infantil mereixia semblant obstinació: el 2014 va resultar guardonada amb el "Premi Astúries Jove d'Arts Plàstiques" per la seva composició "Les Coses"; en 2015 va tenir lloc la seva exposició individual "Bon Tardor ens espera" i en l'any 2016 va passar a ser representada per la Galeria Gema Llamazares.

Helena es considera una d'aquelles persones privilegiades que ha convertit la seva passió en professió, aquesta llicenciada en Belles Arts és unes de les creadores més reconegudes a la seva terra. Apassionada i nostàlgica de la cultura popular, el cinema, la música i l'estètica de les dècades centrals del XX, en les seves pintures plasma aquest toc naïf, pop i colorit tan característic d'aquella època.

En aquesta ocasió proposa espais més amplis dominats per un cel blau vibrant que solquen tota mena d'aus i on la figura humana es presenta d'esquena de perfil, amagats després d'una revista o ballant despreocupats, diu grega que "Vent a favor" és el resultat d'una evolució natural dels seus anteriors treballs.

La mostra està composta per 13 llenços que agrupant-se en parelles o tríptics formen obres més grans, amb títols com "la travessia", "Somiar l'estiu" o "Escriu-me" ens endinsen en un món perfecte i al mateix temps propi dels somnis, on l'espai, la distància i el moviment són les claus de la metàfora, com el propi nom de l'exposició indica.

A part de la seva activitat plàstica, Helena Toraño forma part des de 2012 del projecte musical Els Bonsais, juntament amb Nel González. Des de llavors, tots dos han editat quatre referències amb el segell discogràfic Elefant Records: "Ultramarinos" (2012), "Blauet" (2013), "Nord-est" i "Fanzine!" (2015), en els qua-les Helena - a més de compondre, tocar la guitarra i cantar- s'ha encarregat de la imatge del grup per descomptat les portades les signatura ella.

A la imatge, obres d'Helena Toraño.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura