BONART_BANNER_1280x150

Certàmens

ARCOlisboa 2018 es consolida i incorpora nous continguts
 


ARCOlisboa 2018 es consolida i incorpora nous continguts
 

bonart madrid - 23/03/18
IFEMA i la Câmara Municipal de Lisboa s'uneixen per celebrar ARCOlisboa 2018 el mes vinent de maig, entre els dies 17 i 20; una edició, la tercera, que es consolida com la gran trobada internacional d'art contemporani de Portugal.
 
Aquesta nova convocatòria que oferirà un diàleg entre l'art portuguès i interessants propostes internacionals, es presenta com una experiència única de la història, l'arquitectura i la llum de la ciutat. Lisboa no és una urbs com qualsevol altra i ARCOlisboa s'integra com una fira especial amb una identitat particular. Descobrir nous artistes, nous llocs i noves persones, és un dels principals motors d'ARCO, i ARCOlisboa aquest any més que mai oferirà novetats per a tots els públics.
 
La fira estableix la seva dinàmica sempre atenta a la ciutat, de manera que en la pròxima edició canviarà els seus horaris d'obertura per ajustar-se millor als ritmes de Lisboa.L'horari al públic els dies 17 a 19 de maig serà de 14 a 21 hores i el dia 20, de 12 a 18 hores. Aquesta nova convocatòria representa una consolidació del projecte i aquesta confiança li permet ampliar la seva oferta galerística fins a un total de 71 propostes de 14 països, el que representa un increment del 22,5%.
 
Aquest creixement es veurà reflectit en nous continguts com els projectes individuals d'artistes que per primera vegada ocuparan el Torreão Poente, i que presentaran l'obra d'artistes portuguesos i internacionals en profunditat. Entre ells, Esther Ferrer amb Àngels Barcelona, ​​José Carlos Martinat amb Revòlver o Mònica de Miranda amb Carlos Carvalho.
 
Opening, l'espai dedicat a galeries joves que enguany celebra la seva segona edició, presentarà 12 projectes seleccionats de nou pel comissari João Laia. Les noves incorporacions són tant de Lisboa, amb la presència de Balcony i Uma Lulik, com internacional amb galeries com Rolando Anselmi (Berlín / Roma), Bombon (Barcelona) o Copperfield (Londres). La secció principal de ARCOlisboa manté la seva mida amb la presència de 51 galeries. L'arquitectura conserva l'estructura central oberta completament a l'exterior, permetent que la llum natural banyi l'espai i converteixi la visita en una experiència única. Al costat de les principals galeries portugueses que han acompanyat el projecte des dels seus inicis, noves galeries com Krinzinger (Viena), Helga de Alvear (Madrid), Carreras Mugica (Bilbao) o Greengrassi (Londres) presentaran els seus projectes per primer cop a la fira.
 
Una altra de les iniciatives presents en ARCOlisboa des del seu origen, i que aquest any tindrà un protagonisme especial serà As Tables Are shelves, la fira d'editors independents comissariada per Luiza Teixeira de Freitas. La selecció d'editorials especialitzades en publicacions d'artistes i altres investigacions en paper, creixerà fins a ocupar una de les sales del Torreão Nascente. Aquest especial projecte és una oportunitat única de començar a col·leccionar a partir de creacions en edicions múltiples, que permeten apropar-se a l'art ia les idees que mouen els creadors.
 
Harmonitzar l'arquitectura de la fira amb la de l'edifici que l'alberga és un dels desitjos de ARCOlisboa. La Cordoaria, un dels exemples més notables de l'arquitectura industrial del segle XVIII, connectarà en aquesta ocasió amb l'arquitectura més contemporània del país. En col·laboració amb la Triennal d'Arquitectura de Lisboa, els visitants podran gaudir d'un nou espai de restauració, creat per Atelier JQTS en col·laboració amb l'artista Carlos Nogueira, i acuradament plantejat per l'espai de la Cordoaria i per als visitants a ARCOlisboa. La fira disposarà així mateix de cafès i bars oberts al públic a més d'un lounge privat especial dissenyat per Gracinha Viterbo.
 
Parlar d'art i col·leccionisme tornarà a ser un dels principals eixos discursius de la fira en una sèrie de presentacions que tindran lloc al Torreão Nascente. De la mà de la crítica Isabel Carles, i amb el suport de Fundação Millenium bcp, el Fòrum de Col·leccionisme permetrà conèixer millor els motius i les maneres en què importants col·leccionistes duen a terme la seva apassionant tasca. D'altra banda, el Fòrum de Museus aproparà a les similituds i diferències entre els programes de museus portuguesos i internacionals. L'estreta col·laboració entre ARCOlisboa i Fundação EDP es veu reflectida de nou en la II Trobada de Museus d'Europa i Llatinoamèrica, dirigit per Pedro Gadanho, director de l'MAAT.
 
La comissària Filipa Oliveira ocuparà un dels patis de la Cordoaria per conversar en què estou a Trabalhar?, amb una desena de professionals sobre els projectes que estan desenvolupant. Una oportunitat de conèixer els temes d'interès i investigació actuals dels principals comissaris i directors d'institucions.
 
Tots els continguts presents a la fira per als que galeries, comissaris, directors d'institucions i col·leccionistes treballen amb tant d'esforç, no tindrien sentit si no trobessin el seu ressò en la societat. En aquesta tercera edició, molt especialment, ARCOlisboa vol posar l'èmfasi en la dinamització de nous públics. Per a això, Silvia Escorcio, en col·laboració amb museus com MAAT, Museu Coleção Berardo, Museu Serralves, Centre d'Art Quetzal, Museu Calouste Gulbenkian, entre d'altres, i amb les principals escoles i universitats d'art del país, desenvoluparà un programa especial per aproximar a majors audiències a l'art contemporani ia la seva importància com a catalitzador del pensament del present i de la seva projecció cap al futur. ARCOlisboa no es limita a l'espai físic de la Cordoaria. La ciutat és un marc únic que no només reforça sinó que eleva la força artística del projecte de la fira. Els diferents espais i institucions ofereixen una programació que permetrà als visitants estrangers entendre per què l'escena artística portuguesa es troba en un moment de tanta efervescència. Les exposicions individuals a les principals institucions de la ciutat són un exemple de la bona salut de l'escena cultural portuguesa i de la manera natural en la qual els artistes nacionals dialoguen amb els principals creadors internacionals. D'aquesta manera, entre les exposicions individuals trobem que el MAAT dedicarà a Tomás Saraceno i Miguel Palma; Culturgest a Michael Biberstein; Fundação Carmona i Costa a Julião Sarmento; Kunstalle Lissabon a Sol Calero; o Pavilhão 31 a Jorge Molder. Altres projectes presentaran un diàleg a moltes veus entre artistes portuguesos i internacionals; en aquest sentit destaca l'exposició post-POP al Museu Calouste Gulbenkian, amb la participació de Teresa Magalhães, Eduardo Batarda, Ana Vieira, António Palolo, Nikias Skapinakis, Ruy Leitão, Menez i Allen Jones. La presència de col·leccions serà un altre dels grans eixos d'interès. La Câmara Municipal de Lisboa presentarà al Torreão Nascente les adquisicions de 2016 i 2017, mentre que el Museu Coleção Berardo mostrarà a l'exposició No Place Like Home, una selecció d'obres de la col·lecció del Museu d'Israel. Lisboa torna a bolcar-se amb l'art contemporani. A l'entusiasme s'uneix el suport a la Fira de la Câmara Municipal de Lisboa, Fundaçao EDP i MAAT -Museu d'Art, Arquitetura i tecnologia-, i el Ministeri de Cultura de Portugal, a més d'altres institucions, centres d'art i galeries amb diferents exposicions i esdeveniments, el que propicia oportunitats de trobada amb els participants i convidats a ARCOlisboa.
GA_Online_BONART_180X180PB_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90