FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"La llum que et va tocar", de Lluís Estopiñán, al Museu de Granollers

bonart granollers - 25/03/18
Nial nou-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
El Museu de Granollers presenta fins al 25 de febrer del 2018 "La llum que et va tocar".

La mostra La llum que et va tocar presenta les obres de Lluís Estopiñan, un treball que ha esdevingut una elaborada reflexió sobre la memòria i la identitat, a través de la pintura, el seu mitjà d’expressió primordial, que posa sovint en diàleg amb la imatge fotogràfica.
A través d’una cinquantena de peces, Estopiñan (Mollet del Vallès, 1958) ens mostra el seu desenvolupament plàstic amb les sèries Diclosed Memory, Hidden Memory, Lost Memory, Missing Memory i Painted Memory.
En els darrers cinc anys, el treball d’Estopiñan ha esdevingut una elaborada reflexió sobre la memòria, la identitat i les capes d’allunyament que sedimenten en l’obra a través de l’ús cada vegada més subtil de la pintura, que ha posat sovint en diàleg amb la imatge fotogràfica.
A través del collage, el muntatge, les veladures i els grafismes, fins i tot dels accidents que algunes de les imatges que fa servir porten adherits, l’artista esdevé un arqueòleg a la caça dels vestigis de l’existència.
“Moltes de les fotografies de Lluís Estopiñan incorporen algun esborrament, el desperfecte accidental o intencionat, però com a objectes artístics sovint hi intervé una espècie de crueltat –entesa com la sobreexposició crua a allò real–, la crueltat de cridar l’atenció sobre aquestes imperfeccions per erigir-les en els signes decisius de la imatge”, escriu Eva Vàzquez.

A la imatge, Lluís Estopiñan. Lost Memory.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021