El Museu Tiflològic, carrer de La Corunya 18 de Madrid presenta del 6 d'abril al 26 de maig Fractals de Sara Giménez. L'artista mostra part de les seves escultures, que es poden veure i tocar.
Nascuda a Torrubia (Sòria), Sara Giménez és doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i perit ceramista per l'Escola de Ceràmica de Manises (València). A 'Fractals' mostra 16 escultures creades amb diversos materials, des bronze a marbre, passant pel ferro o l'acer inoxidable).
Ha celebrat un bon nombre d'exposicions individuals, com les del Museu Numantino de Soria, la Capella de l'Oidor, a Alcalá d'Henares; o la del Parador Antonio Machado, a Sòria, totes en 2017. Les de la Galeria Éboli, a Madrid; oa la Galeria Rafael, de Valladolid, ambdues en 2009.
Entre les seves exposicions col·lectives es troben la de la Galerie Het Vijfde Huis, a Anvers (Bèlgica 2016); la de la Galeria Durán (Madrid 2007); o la realitzada en homenatge a Maria Zambrano, al Museu d'Amèrica (Madrid, 2005).
Sara Giménez ha rebut un bon nombre de guardons, entre els quals destaquen el premi Trajectòria artística, de l'Ajuntament de Basauri (Bizkaia), el 2009; el tercer premi del XVIII Certamen nacional de pintura i escultura, de la localitat madrilenya de parla (1998), o primer premi del Concurs de Ceràmica d'Euskadi, a Zarautz (Guipúscoa 1984).
El Museu Tiflològic és un espai accessible a tots els públics, on es fan servir, com a canals d'entrada de la informació, el tacte i l'oïda, al costat del tradicional de la vista. A les seves sales es mostren quatre col·leccions: la de maquetes de monuments arquitectònics, la d'obres d'artistes amb discapacitat visual greu, la de material Tiflològic i la de llibres en braille i altres sistemes d'escriptura anteriors a la creació de l'Once.
Es va inaugurar el 14 de desembre de 1992 i és un espai concebut perquè els seus visitants puguin veure i tocar les peces exposades, encara que el que realment el fa original i únic és el fet de ser un museu que neix per decisió dels seus usuaris i dissenyat per aquests a la mesura de les seves necessitats.
S'hi exhibeix el patrimoni cultural de l'Oncei es desenvolupen els programes d'exposicions temporals d'obres d'artistes cecs i d'extensió museística a través de l'exposició itinerant dels seus fons. L'objectiu és promocionar i satisfer les necessitats culturals de les persones amb discapacitat visual greu, així com servir d'aparador als esforços d'integració i normalització perseguits per l'Once.
A la imatge, escultura de Sara Giménez.