banner-elscatala-817x88px
Activitats alternatives al Mercat Medieval

Notícies

Activitats alternatives al Mercat Medieval

bonart castell d'aro - 18/08/20
Baner_Esteva_Bonart_360x356La-Galeria-201602-recurs
La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró ha programat per al proper cap de setmana 22 i 23 d'agost diverses alternatives al tradicional Mercat Medieval de Castell d'Aro que durant 20 anys, de manera ininterrompuda s'ha celebrat a la vila el tercer cap de setmana d'agost I que aplega fins a 20.000 visitants, però que enguany arran de la pandèmia de la Covid-19 s'ha posposat fins a l'estiu de 2021. Amb el títol 2020: un viatge en el temps es proposen quatre activitats gratuïtes obertes a tothom: un muntatge audiovisual, teatre infantil, la possibilitat de fotografiar-se amb el cavaller Xalarí i una gimcana familiar.

Dissabte 22 i diumenge 23 d'agost (17-22 h) a l'Antic Casino es podrà gaudir d'un espectacle sensorial que transportarà als visitants fins a l'Edat Mitjana a partir d'una experiència immersiva que fusiona llum, projeccions audiovisuals i tecnologia ledmapping a càrrec de Lighthink Lab. Una proposta sorprenent, tecnològica i participativa per a tots els públics, en torns de 10 minuts, en grups reduïts, respectant l'aforament, les distàncies de seguretat i l'ús de la mascareta (no cal inscripció prèvia). Simultàniament, els dos dies (18.30-20 h) els més menuts es podran fotografiar amb en Xalarí, la mascota de les activitats de turisme familiar del municipi, aquest cop caracteritzat com un cavaller medieval. També dissabte i diumenge teatre infantil a la Plaça Poeta Sitjar (19 h), on la Companyia La Minúscula repassarà de manera atractiva i dinàmica el passat medieval de la vila de Castell d'Aro (aforament limitat, obertura del recinte 30 minuts abans).

També durant tot el cap de setmana es pot realitzar de manera autònoma i en qualsevol moment la gimcana familiar On és en Xalarí? El mecanisme és senzill: amb l'ajuda d'un plànol de situació que es por recollir durant les activitats, on hi ha descrites unes pistes enigmàtiques, cal buscar una dotzena de petites plaques amb la imatge del personatge, situades en espais emblemàtics de Castell d'Aro. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en les caselles que incorpora el planell. Un cop completades totes, cal retornar-lo a l'Oficina de Turisme on es rebrà un obsequi. La proposta es pot realitzar tot l'any recollint els plànols a l'Oficina de Turisme o en diversos allotjaments i hi ha un global de tres itineraris, un per cada vila del municipi -Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró-, que alhora presenten diversos nivell de dificultat -amb més o menys pistes i amb itineraris curt, mitjà o llarg- i també tres tipus de regals, però el més preuat és el peluix d'en Xalarí.

El nucli antic de Castell d'Aro és un espai declarat Bé Nacional d'Interès Cultural gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l'església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d'Aro, documentat des de l'any 1041, i del que se'n conserva la part més antiga, del segle XII. Actualment és la seu de les sales d'art municipals, i tot coincidint amb aquest conjunt d'activitats també es pot visitar l'exposició pictòrica Entre quietud i inquietud de Navarro Vives, en entrada gratuïta (11-13 h i 18-23 h).

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022