FCC-Segell-banner4
Diari Satíric (Artigau, Vila \

Exposicions

Diari Satíric (Artigau, Vila "Burvil"), Sardà i Palazzi, a la Sala Parés

bonart barcelona - 04/04/18
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Del 5 d'abril fins a l'1 de maig la Sala Parés del carrer Petrixtxol, 5 de Barcelona presenta a l'espai 1 una exposició de Marcos Palazzi (Barcelona, 1965) i un altre de Jordi Sardà (Barcelona, 1953). Ambdues exposicions es podran visitar a la Sala Parés fins a l'1 de maig. El mateix dia 5 d'abril tambe s'inaugura Diari Satíric de Francesc Artigau i Miquel Vilà "Burvil", a l'espai 3, encara que aquesta exposició restarà oberta fins al 15 de maig.

El llenguatge de Palazzi és bàsicament realista amb referències al pop o fins i tot al còmic. Sovint cita altres artistes que admira, o convoca personatges de ficció que l'atrauen. La base dels seus quadres és un dibuix, amb llapis de grafit i fet amb un virtuosisme minuciós, que sovint es deixa veure en alguns espais del quadre final. A continuació, hi aplica la pintura a l'oli amb una gamma sòbria però càlida de colors, on dominen els grocs i els taronges. Té un interès especial per la llum; sobretot per la il·luminació artificial, que ell dirigeix cap a determinades zones dels seus quadres. La seva trajectòria d'exposicions comença l'any 1992 i l'ha dut a diverses ciutats d'Espanya i també a Itàlia i a Nova York en diverses ocasions.

Jordi Sardà és un enamorat de la natura. També ho és de la pintura dels naturalistes catalans dels segles XIX i XX, que són per a ell una font d'inspiració i que, d'alguna manera, també són presents en els diferents temes que escull. El seu respecte per aquests artistes no comporta, però, cap mena de mimetisme: Sardà sap conjugar la tradició amb la pintura actual, la precisió dels grans mestres amb la llibertat, l'espontaneïtat i la força de la vida contemporània. Exposa a la Sala Parés des de 1983. La seva trajectòria l'ha dut a presentar mostres també a altres indrets de Catalunya i Espanya, així com a Nova York i Roma.

Diari Satíric recull obres de Francesc Artigau i Miquel Vilà "Burvil", així com de Picarol, Martin Zabala... que presenten de forma satírica moments d'actualitat i, també, del passat.

A les imatges, a dalt, "Burvil" (Miquel Vilà), El ruc català. A sota, Calçotada Pink Floyd, oli sobre fusta de Palazzi; Passejada hivernal de Jordi Sardà i Artigau, Octubre 2017, tinta sobre paper.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner