Juan David Galindo organitza 5 trobades a la Fàbrica de Creació La Escocesa, carrer de Pere IV de Barcelona, al voltant del repte col·lectiu de re-dissenyar el concepte d´un mòbil: Internet 3.0. De la utopia a la distopia.
L’11 d’abril La Escocesa comença el cicle de xerrades que Juan David Galindo Guarín proposa al voltant de la idea de redissenyar el concepte d’un mòbil.
Les cinc trobades col·lectives consisteixen en un espai on hi haurà un intercanvi de teoria, imaginació i creació artística per assolir el repte de analitzar, reconstruir, redissenyar, rearticular, reeditar i, naturalment, destrossar, el concepte d’un mòbil. La intenció de la primera fase de les xerrades és entendre els efectes que aquests aparells tenen sobre les nostres vides i, posteriorment, plantejar noves dinàmiques per poder posar-les en marxa.
De sobremesa: Internet 3.0. De la utopía a la distopía oferirà cinc taules rodones cada una d’elles amb un cap de taula/ponent diferent:
11 d’abril Enric Puig Punyet: La subjectivació de l’internet 3.0. Les repercusions ontològiques, de comportament i de personalitat d’internet 3.0 en el subjecte. Història d’internet, de l’exèrcit a les xarxes socials.
18 d’abril Arnau Monteverde: Re-apropiar-se internet. Primavera àrab, 15-M, Occupy Wall Street: Quin paper va tenir internet i, més específicament, les xarxes socials? Quin role agafa la tecnologia dins els moviments socials i polítics?
25 d’abril Paula García-Masedo i Andrea González: Tecnologia i nous usos de l’espai. Música màquina. Ballar al ritme de la tecnologia, rituals col·lectius, consum de drogues. Quin tipus de valor poden tenir dins la societat? Alliberació o submissió? Experiència massificada alienadora o experiència alliberadora?
2 de maig Roc Parés: Claus per a una tecnologia al servei del bé comú. La tecnologia com a companya de treball.
9 de maig Roger Bernat: Mecanismes tecnològics aplicats al comportament, conformació i coreografia del públic. Societat de l’espectacle, fusió de l’espectacle amb l’espectador.
De sobremesa: Internet 3.0. De la utopía a la distopía està financiat per una de les beques d’Investigació i Experimentació Artística de La Escocesa 2017.
A la imatge, cartell promocional "Internet 3.0. De la utopía a la distopía".