Es Baluard, plaça Porta de Santa Catalina 10 de Palma, presenta noves activitats.
El 10 d'abril de 2018 presenta les publicacions vinculades a l'exposició «Waste Lands», realitzada per San Telmo Museoa, coproductora d'aquesta mostra juntament amb Es Baluard. Com a tancament de la trilogia sobre les complexitats sociopolítiques al voltant del Mediterrani, les publicacions complementàries a l’exposició «Waste Lands: terres devastades» realitzada per San Telmo Museoa (Donostia / Sant Sebastià) coproductora de la mostra juntament amb es Baluard. Durant l’activitat oberta al públic i als mitjans de comunicació, Nekane Aramburu, i la comissària del projecte, Piedad Solans, conversaran al voltant de la publicació que compta amb tres volums, titulats “Feminismes, exilis, narratives (1)” i “Guerres , violència i drets humans (2 i 3) “, dins de la col·lecció Desafios.
En la publicació es troben textos d’autores i autors de reconegut prestigi internacional com Gema Martín Muñoz, Fatna el Bouih, Amina Benbouchta, Kinda Hassan, Parastou Forouhar, Larissa Sansour, Sophie Bessis i Sami Naïr, els textos corresponen a les trobades celebrats al marc de les jornades paral·leles a l’exposició.
Es Baluard segueix amb el projecte «Disseny i Innovació a les Illes Balears»! La dissenyadora Claudia Liedtke presenta les seves creacions a la vitrina de la Botiga d’Es Baluard, dins el marc del projecte «Disseny i Innovació a les Illes Balears». La fusió entre la joieria i la poesia és un dels seus principals signes distintius. La joiera combina la seva capacitat tècnica i creativa, amb la seva afinitat cap a la literatura: sobre el metall o sota de la pedra poden llegir-se poemes amb els quals Liedkte marca les seves joies. Després de la presentació s’oferirà una visita guiada al museu.
Claudia Liedkte va néixer a Palma, però més tard es va traslladar a altres països. Primer amb la seva família, després per desenvolupar els seus estudis professionals. A Hamburg va aprendre, al costat del seu primer mestre, a treballar amb or 22 ct., Vidre i gemmes molt antigues. Aquí és on sorgeix la seva passió per la feina amb materials com l’or i el coneixement d’altres materials antics.
Finalment, arriba una nova fase del projecte «Àfrica. Quina Àfrica?». Donant un pas més en la línia d'investigació que pretén reflexionar sobre de què parlem quan ho fem d'Àfrica en el context de l'art, presentem, el proper dia 12 d'abril, els projectes Platform Harakat i Kibrit.
Platform Harakat és un projecte que, adoptant el terme “moviments” en àrab, reflexiona sobre les contradiccions inherents al viatge: els moviments succeeixen malgrat i degut a la paradoxa en que el viatge es promou, es limita i s’imposa. Des d’un posicionament contextual i interdisciplinar, Platform Harakat proposa repensar la mobilitat de coneixements, cossos i pràctiques a les regions del Mediterrani, el Sahel i l’Àfrica Occidental a partir d’una perspectiva tan pretèrita com contemporània.
Kibrit (كبريت) és un programa de recerca i producció col·laborativa dedicat a les pràctiques artístiques i curatorials contemporànies compromeses amb la reactivació del patrimoni cultural i la memòria col·lectiva (arquitectura, patrimoni natural, arxius sonors, cinema, fotografia, educació).
Kibrit proposa recerques col·laboratives i interregionals, residències, intervencions artístiques, exposicions, programes públics, projeccions i una plataforma web. Partint de la implicació de tots els membres que conformen el programa i de les seves respectives comunitats, Kibrit té com a finalitat fomentar sinergies sostenibles a partir de l’intercanvi de pràctiques i coneixements, generant reflexions, treballs de recerca i accions crítiques.
A la imatge, Presentació dels projectes Platform Harakat i Kibrit.