La Vetllada Avenir que se celebra a El Born CCM el dia 11 d'abril s'inspira en les vetllades organitzades en diversos teatres del Paral·lel, en les quals, a més de donar a conèixer drames socials d'autors com Mirbeau, Ibsen o el mateix Cortiella, també s'hi realitzaven conferències i altres activitats per difondre els valors anarquistes entre els obrers barcelonins i alguns membres de les elits culturals de l'època. La vetllada que tindrà lloc a El Born constarà d'una taula rodona en què s'aprofitarà per presentar l'edició del Teatre anarquista de Felip Cortiella (Arola Editors / TNC), d'una lectura dramatitzada de La parella ideal del mateix Cortiella –una de les primeres obres explícitament feministes del teatre català i que no va ser estrenada per la negativa del moment–, i d'un concert líric de Griselda Ramon i el pianista Àlex Jordi amb peces de Wagner, Clavé i Morera.
Cortiella va ser un activista cultural català especialment actiu en la difusió d'ideals d'aquest moviment com l'amor lliure, el trencament d'estereotips de gènere o l'ús de la llengua catalana en els camps polític i social. En la primera activitat, la taula rodona, amb la participació de figures dels camps cultural i acadèmic com Joan Tomàs Martínez, Antoni Dalmau, Xavier Albertí i Ricard Vinyes, es reflexionarà sobre el teatre anarquista tot recreant les vetllades que el mateix Cortiella organitzava al Paral·lel.
La segona activitat, la lectura dramatitzada, recupera l'obra inèdita de Cortiella La parella ideal. Aquesta obra no va arribar a estrenar-se mai per la negativa dels empresaris teatrals a causa dels seus al·legats en favor de l'emancipació femenina i de l'amor lliure. En ella, Felip Cortiella presenta una protagonista que anteposarà els seus ideals polítics a les normes socials burgeses, alhora que denuncia els rutinarismes de la burgesia catalana.
Per acabar, el concert líric que oferirà Griselda Ramon acompanyada del pianista Àlex Jordi constarà de peces de Wagner, Clavé i Morera com Cant de l'estel de Wagner, amb lletra catalana de Joaquim Pena; La verge roja, La Infanta Maria i Titaina amb música d'Enric Morera i La verge del Remei de Clavé i La Marsellesa amb lletra catalana de Clavé.
Una coproducció́ del TNC amb El Born CCM.