La Rambleta, carrer de Pius IX de València, acull del 24 de març fins el 22 d'abril una exposició col·lectiva d'artistes valencians sobre la Mediterrània. Pintors, escultors i altres creadors mostren amb mirada diferent la riquesa i multicultural del Mare Nostrum.
Mesogeios Thalassa (Μεσόγειος Θάλασσα) - Mar entre terres proposa una mirada diferent l'essència i riquesa de la Mediterrània. Ideada per Maria Teresa Beguiristain, s'emmarca dins el cicle de la VI aniversari que el centre cultural celebra durant aquest mes de març i que gira entorn del multicultural Mare Nostrum.
L'exposició presentarà obres de diferents disciplines -pintura, escultura, fotografia, vídeo, instal·lació-ia artistes molt diversos amb una gran capacitat d'innovació i de qualitat artística, reflectint al mateix temps l'essència d'Rambleta: un contenidor cultural obert a totes les manifestacions artístiques, amb un ferm suport al talent emergent i amb voluntat d'apostar pel futur.
L'exposició plasma a través de l'art actual el significat i caràcter únic de la Mediterrània. El clima, la llum, el color, la gastronomia, la raça, la cultura, la manera de vida ... d'aquest mar situat 'entre terres', aquest mar nostre que ens uneix amb societats de variades i mil·lenàries cultures.
Artistes valencians amb una notable presència internacional tornen a València per a participar en aquesta exposició de Rambleta. En aquest sentit, l'exposició comptarà amb artistes com Natuka Honrubia, l'obra se centra en el dibuix i l'escultura; i amb els estils geomètrics de Carolina Mestre i de Silvia Lerín, color i geometria, pintura en sentit més pur, un pas endavant en l'intent de la pintura per alliberar-se de l'artifici i una manera de dir a l'espectador que, al cap ia la fi , la pintura és bàsicament color i forma.
L'artista interdisciplinari Carmen Grau incorpora el component crític i polític; també l'artista plàstic contemporani Artur Heras mostra un fort component crític en la seva contínua renovació pictòrica. Per la seva banda, Rosa Canet incorpora el 'Morim per néixer. Naixem per morir '. I Mau Monleón 'Empleades de l'afecte' vingudes a través de l'Atlàntic a la recerca del mite de l'altre costat del mar.
L'exposició, amb José Saborit, mostrarà que la Mediterrània pot ser un mar traïdor, de sobtades tempestes marines i cels tapats que et fan desitjar de veritat tenir una 'Escala de Jacob' per ascendir per ella a un cel més enllà dels núvols borrascosos . També les ruïnes romàntiques d'un passat que es vol gloriós, com els 'Camps de Batalla' de Rosa i Bleda. I les terres fèrtils que la vida urbana i l'economia de mercat ha abandonat a la seva sort i la desídia de l'home ha convertit en abocadors com ho mostra Jordi Durà amb els seus 'objects trouvés'.
Així mateix, durant la inauguració sorprendrà una performance col·lectiva coordinada per Pepe Romero, on participaran els estudiants de Belles Arts: Almudena Carbonell, Alba Car, Laura José Iserte, Joan Lluís Llopis, Mireia Pérez Rodríguez i Inés Regaña.
A la imatge, Rafael Armengol amb algunes de les seves obres.