FCC-Segell-banner4
Reset 2018 celebra la seva tercera edició al CaixaForum

Notícies

Reset 2018 celebra la seva tercera edició al CaixaForum

bonart barcelona - 10/04/18
on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonartBONART-180x180-Cervells
CaixaForum Barcelona, avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia 6,  acollirà els propers 16 i 17 d'abril la tercera edició de Reset, una trobada internacional per als professionals de la cultura que reflexiona sobre el futur de la gestió cultural.

Sota el lema "Cultura és canvi, inspira't amb el pròxim" Reset planteja una sèrie de qüestions per analitzar la situació actual de la cultura i sobretot els camins que la gestió cultural ha de prendre per atreure l'atenció de nous públics. La preocupació per identificar i connectar amb les audiències futures a tot el món, sintetitza les grans incerteses a què ens enfronta el món canviant en què vivim i que ens obliga a reaccionar cada vegada més de pressa als canvis.

Reset18 ens convida a parar un moment i reflexionar. Necessitem saber què està passant i millor encara si coneixem l'experiència dels que han sabut llegir els canvis, s'han trobat algunes respostes i estan intentant obrir nous camins.

Aquestes trobades, organitzats per l'Obra Social "la Caixa" i Fundació Contemporània, generaran un debat obert sobre la necessitat d'adaptar el llenguatge i les propostes de les arts a un món en constant canvi. El programa compta amb el suport del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i la Generelitat de Catalunya.

El programa de Reset es construeix al voltant de quatre grans preguntes: Com està canviant tot ?, Qui té respostes ?, Qui obre camins? i Què passarà després?

Aquestes qüestions són el punt de partida que vertebraran un programa en què participaran gestors culturals, artistes, emprenedors i responsables d'institucions públiques i privades.

Sota l'epígraf Com està canviant tot? s'abordarà des de la sociologia i la ciència política la influència del desenvolupament de les noves tecnologies no només en la cultura, sinó en la societat en general. La sociòloga Elena Rodríguez Sant Julià i el politòleg Fernando Vallespín analitzaran el panorama actual perquè ens expliquin en quina situació ens movem i qui és qui en el món actual capaç d'influir conscient o inconscientment en les nostres accions. Ens urgeix saber quin és el panorama i com de és el tauler sobre el que estem vivint.

A continuació, destacats gestors culturals i artistes comptaran obertament com s'han llançat a treballar quan s'han trobat que les fórmules que ens havien ensenyat ja no són vàlides. Qui obre camins? posarà el focus en espais, institucions o propostes que lluita per atraure nous públics a través de noves propostes de gestió cultural.

Entorn del concepte de ciutat, és precisament la ciutat de Màlaga i la seva transformació, un dels llocs de referència cultural en la geografia espanyola convertint-se en un estudi internacional. Francisco de la Torre, alcalde de Màlaga, desvetllarà les claus de la seva aposta a llarg termini per la cultura com a peça clau que ofereix un futur als ciutadans.

Tangana, artista i productor musical que ha assaltat el mainstream espanyol amb el seu single multiplatí de repercussió mundial Mala Dona, ambiciona campanyes on i off-line amb connexions amb artistes i organitzacions de diferents disciplines (col·laboració amb Spotify i Loewe) per tal de moure lluny de les coordenades habituals de la indústria musical; José Manuel Zapata, un del nostre tenors més coneguts internacionalment, sap apropar l'òpera a tots els públics; Robert Grima, comptarà el model de Live Nation i l'èxit de la música en directe ... Una sèrie de xerrades inspiradores que, entrevistats per Tomás Fernando Flores, director de ràdio 3, ens acostarà la situació actual i el futur de la música.

El paper del mecenatge en la cultura del futur i si realment hi haurà un mecenes cultural, la resurrecció del gènere poètic, o l'estratègia d'incloure actors coneguts de televisió al teatre per acostar el gènere a un nou públic seran altres de les qüestions que en format de presentacions i debats es posaran sobre la taula en aquesta secció. Intentaran donar resposta a aquestes qüestions Néstor Nongo, cap de la Unitat Cultura i Mecenatge del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, l'escriptora Elvira Sastre i l'empresari teatral Jesús Cimarro, entre d'altres.

Sèries de televisió o música en directe són formats que actualment triomfen entre els públics. És que els creadors d'aquests formats són els que tenen la fórmula per atreure i consolidar els públics? Aquesta serà la qüestió que s'abordarà en Qui té respostes?

L'actriu Cayetana Guillén Cuervo, Javier Olivares, creador d'El ministeri del temps i el blocaire Alberto Rei, analitzaran els casos d'èxit de sèries com Black Mirror o El ministeri del temps, dues propostes que indaguen respectivament en el futur i el passat. Mario López, director d'Antena de la Sextahablará del monitoratge de les audiències televisives i com tenen al seu poder el coneixement real del que ens agrada quan desvetllem la informació en fer zàping. En aquesta mateixa secció Javier Lesaca, consultor i investigador de la Universitat George Washintong analitzarà el sistema de captació de l'ISIS com a model reeixit de captació de "públics": com poden ser capaços de convèncer a individus per sumar-se a accions terroristes?

L'última gran qüestió que plantejarà Reset 2018 tindrà la vista posada en el futur i en què passarà després? de la mà de Neil Harbisson, fundador de Cyborgs Foundation i primer ciborg reconegut legalment en el món i Manel Muñoz, fundador de Transpecies Society. Sabem què és un ciborg? El futur ha arribat?

Reset oferirà també l'oportunitat de gaudir d'un cafè amb alguns dels protagonistes de la cultura: Sílvia Duran, directora de l'Àrea de Públics en l'ICEC; Valentí Farràs, director de CaixaForum Barcelona; Marisol López directora de l'Àrea de Cultura Digital a l'ICEC; Jan Martí, fundador de l'editorial Blackie Books; Mireia Massagué, directora de The Gaudí Exhibition Center; Néstor Nongo, Cap de la Unitat "Cultura i Mecenatge" del Ministeri d'Educació Cultura i Esport; Moon Ribas i Neil Harbisson, fundadors de Cyborg Foundation; Jonàs Sala, cofundador de Verkami; Rosa Sánchez, cofundadora i directora artística de Kònic Thtr i Cecilia Tham, fundadora de Makers Of Barcelona (MOB).

A la imatge, cartell promocional.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura