FCC-Segell-banner4
El bosc crida als artistes de la Col·lecció Würth

Exposicions

El bosc crida als artistes de la Col·lecció Würth

bonart agoncillo - 10/04/18
180x180Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
El Museu Würth La Rioja, avinguda Cameros 86-89 d'Agoncillo, presenta a partir del 20 d'abril la mostra La crida del bosc. Arbres i fusta en pintura i escultura de la Col·lecció Würth.

La història de la humanitat, des que Lucy va baixar dels arbres fins a l'actualitat, està íntimament lligada als boscos. Les grans masses forestals han estat escenari de les fantasies i les pors més arrelats de les societats humanes, han estat interpretats com a espais de llibertat i d'introspecció i convertits en símbols polítics i religiosos. Les diferents tradicions populars han mantingut viva una idea ambivalent del bosc com a lloc de vida i de mort, com a lloc d'origen de l'aliment econòmic i com a lloc hostil en què endinsar sense els coneixements adequats pot suposar un risc per a la vida.

La fascinació pel bosc i pels arbres és transcultural i atemporal i ha estat abordada pels artistes més significatius de pràcticament totes les arts al llarg de la Història. La crida del bosc. Arbres i fusta en pintura i escultura de la Col·lecció Würth ens permet recórrer la representació del bosc en les arts plàstiques de la mà d'alguns dels artistes més significatius de l'art des de l'impressionisme fins a l'actualitat.

L'exposició suposa una crida metafòrica, una trobada amb la nostra part més atàvica, amb la bellesa del bosc va amb els boscos mitològics i amb la necessitat, per salubritat urbana, d'integrar la naturalesa a les ciutats. Però també és una crida concreta, una crida d'auxili dels boscos per l'alarmant desforestació i les irreversibles conseqüències d'aquesta per tots els habitants del planeta.

Aquesta doble crida permetrà visitar obres d'artistes imprescindibles de l'art contemporani com Anselm Kiefer, David Hockney, Christo, Richard Deacon, Magdalena Jetelová, David Nash, Gerhard Richter o Robert Longo, però també d'artistes fonamentals de les avantguardes de finals del segle XIX i principis del XX com Alfred Sisley, Ernst Ludwig Kirchner, Max Ernst, Paula Modershon, Max Liebermann o Camille Pissarro. La crida del bosc ens permetrà retrobar-nos amb una part indispensable del nostre passat com a societat i resignificar el bosc com a indispensable garantia de futur.

A la imatge, obra de David Hockney.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner