FCC-Segell-banner4
Ronaldo Schemidt guanya el premi World Press Photo que es podrà veure al CCCB

Notícies

Ronaldo Schemidt guanya el premi World Press Photo que es podrà veure al CCCB

bonart barcelona - 13/04/18
banner web TA22_bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178
El fotògraf veneçolà Ronaldo Schemidt, de l'Agència France Press, és l'autor de 'Veneçuela crisi', la fotografia guanyadora del 61 World Press Photo, segons ha comunicat la Fundació World Press Photo conjuntament amb els primers, segons i tercer premi de les vuit categories del concurs de fotografia i de narració digital més important en l'àmbit internacional, amb més de 4 milions de visitants a tot el món.
Javier Arcenillas, fotògraf freelance amb el seu assaig fotogràfic 'Latidoamerica' a la categoria d''Històries a llarg termini' i Daniel Beltrá amb el seu 'Amazones: paradís amenaçat' a la categoria de 'Medi ambient', han quedat ambdós en tercer lloc. Javier Arcenillas també assistirà a la roda de premsa de Barcelona el dia 27 d'abril.
Silvia Omedes, secretaria del jurat de World Press Photo en aquesta edició, i havent-hi participat en diverses reunions de deliberació comenta que '"el procés de selecció és d'una gran intensitat i molt ben estructurat (fa 61 anys) i he pogut viure directament l'interesantíssim debat que es genera davant dels experts defensant un o altres treballs. Vàrem veure, en molt pocs dies, totes i cadascuna de les més de 74.000 fotografies que s'han presentat. En les primeres 3 rondes els jurats especialitzats seleccionen cada categoria i això garanteix la detecció de les fotografies d'alt impacte visual i expressiu i les millors edicions narratives".
La mostra es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 28 d'abril al 27 de maig, i convertirà a Barcelona en una de les primeres ciutats del món en exhibir l'exposició. Gràcies al suport de la Fundació Banc Sabadell es presenten, en exclusiva a Espanya, els premis guanyadors del concurs de narrativa digital, així com la realització d'altres activitats. Aquest any, el públic de la ciutat gaudirà també d'una àmplia oferta de visites guiades al públic general, escolar i a les empreses, i com a novetat, Photographic Social Vision a més durà a terme activitats divulgatives específiques a diferents centres cívics de la ciutat i a la xarxa de biblioteques de diferents districtes.

El jurat d'aquest any està format per: Magdalena Herrera, directora de fotografia de Geo França; Thomas Borberg, editor de fotografia; Marcelo Brodsky, artista visual; Jérôme Huffer, cap de fotografia de Paris Match; Whitney C. Johnson, director adjunt de fotografia de National Geographic; Bulent Kiliç, cap de fotografia de l'Agència France Presse; Eman Mohammed, fotoperiodista; i David Griffin, cap DGriffin Studio i Silvia Omedes, directora de la Fundació Photographic Social Vision, com secretaris del Jurat.

A les imatges, a dalt, Veneçuela en crisi,  de Ronaldo Schemidt, Agencia France-Press; a sota, Latidoamerica de Arcenillas i Amazones, de Beltrá.

Et poden
Interessar
...

817x68