El Palau Robert ofereix una exposició de la il·lustradora catalana amb una notable projecció internacional Carme Solé Vendrell, per celebrar els 50 anys d’una trajectòria professional que s’ha caracteritzat per la defensa dels drets dels infants.
L’exposició “Per què? Carme Solé Vendrell”, organitzada per la Generalitat de Catalunya, explica el recorregut vital de Carme Solé Vendrell com a persona i artista, i descobreix l’entrellat de l’ofici de la il·lustració a través dels seus dibuixos, mostrant com són els personatges de les històries, com vesteixen, què fan, què senten, on són... tot allò que fa que llegir un llibre narratiu il·lustrat sigui com assistir a una representació teatral.
L’exposició, que es pot visitar a la Sala 1 del 20 d’abril al 24 de setembre, es planteja a partir d’un guió i textos de l’experta en literatura infantil Teresa Duran i de Carme Solé Vendrell, amb l’assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala.
El director general de Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l’exposició el 19 d’abril, a les 19 hores. També hi intervindrà Carme Solé Vendrell.
L’exposició s’afegeix a les mostres presentades el 2012 i el 2013 al Palau Robert dedicades a les il·lustradores i dibuixants Pilarín Bayés i Roser Capdevila, per mostrar la rellevància de la il·lustració infantil a Catalunya, que ha captivat diverses generacions de nens i nenes, combinant entreteniment i missatges formatius. Il·lustradores que il·luminen amb imatges textos propis o d’altres, i que ocupen un lloc destacat en la història de la il·lustració amb una feina que té un marcat vessant internacional.
Carme Solé Vendrell va néixer a Barcelona el 1944, i va estudiar pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 800 llibres, alguns amb textos propis, d’ençà de l’edició del primer llibre el 1968, amb un estil i una marca molt concrets, amb una aposta per la creació artística vinculada a la capacitat de commoure i sacsejar les consciències en un món convuls i injust.