FCC-Segell-banner4
El festival Revela\'T encara la seva sisena edició sota el títol \

Notícies

El festival Revela'T encara la seva sisena edició sota el títol "Odysseys"

bonart vilassar de dalt - 16/04/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBanner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
Revela'T és el Festival de Fotografia Analògica que se celebra anualment a diferents espais de Vilassar de Dalt. Una trobada que acull exposicions, tallers, conferències i visites guiades amb els mateixos autors, així com música i d'altres activitats paral·leles al voltant del món de la fotografia analògica.

El festival Revela'T s'ha convertit en els darrers cinc anys en un esdeveniment d'innovació cultural i referent internacional en el món de la fotografia analògica. Sobre aquest eix s'han anat perfilant exposicions, seminaris, intercanvis i venda de material i obra gràfica, amb una participació de més de 12.000 persones en l'edició del 2017.

La sisena edició del festival Revela'T tindrà lloc entre l'11 i el 27 de maig i es presenta sota el lema "Odisseys", que ens remet al poema d'Homer L'Odissea, que relata les aventures d'Odisseu (Ulisses) en el seu viatge des de la conquerida Troia fins que torna a casa, a Itaca.

La paraula «odissea» ha passat a significar en el llenguatge universal un "viatge ple d'aventures". Un viatge, on el destí final deixa de ser l'objectiu principal, que es converteix en el mateix viatge, un camí que ens enriqueix i ens transforma, de tal manera que mai no serem iguals que quan vam començar-lo. La fotografia analògica propicia abordar projectes amb una mirada i un tempo més reposats, projectes de llarga durada on el mateix camí esdevé el protagonista, i que moltes vegades es converteix en un projecte de vida, on el fotògraf madura amb ell.

Seguint aquest lema, el Revela'T 2018 permetrà descobrir treballs de llarga durada, amb prop de 30 exposicions entre els quals hi podrem destacar, per exemple, el treball de Jeff Bridges o el de Ryan Wiedeman, tots dos nord-americans, el del català Ferran Freixa, el de la japonesa Ariko Inaoka o el de l'argentí Alejandro Chaskielberg, entre d'altres.

Enguany, el cap de setmana principal, del 25 al 27 de maig, hi haurà fira comercial, market de venda directa d'obra, xerrades, demostracions, etc. El cap de setmana anterior, del 18 al 20 de maig, també estarà ple d'activitats, enfocades sobretot al fotollibre i al cinema.

Aquest 2018 el Festival de Fotografia Analògica redobla també la seva connexió amb Barcelona amb l'OFF Revela'T, fent-se present a 13 galeries de la capital amb un total de 20 exposicions, a més de diverses activitats.

En la seva vessant de creació, el Revela'T 2018 consolida la Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica i inicia el projecte "Fotògrafs en residència". Des d'una perspectiva social i cultural, enguany es durà a terme un projecte de FotoTeràpia, més enllà de les ja habituals visites escolars durant els dies del festival.

El festival Revela'T gaudeix del reconeixement de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona en tant que esdeveniment de rellevància nacional i aquest 2018 se l'ha distingit com a festival de referència.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021