El Palau de la Música Catalana convida novament diversos artistes a dialogar amb l’arquitectura del Palau i amb la programació artística amb l’objectiu de vèncer la literalitat de la Sala de Concerts i elaborar un relat artístic més extens amb el públic.
Convidat pel Palau per desenvolupar un projecte expositiu i lligat al concepte de l’origen, Miquel Barceló (Felanitx, 1957) pren el relleu de Santi Moix i Antonio López. La seva obra ja impregna el llibre i la imatge gràfica de la temporada i l’abril del 2019 el Palau li dedicarà una mostra en què el fang –com a material pictòric i primigeni relacionat amb l’origen dels pobles i les civilitzacions– serà protagonista. Un material que en mans de Barceló pren una nova dimensió. Enguany també els cors interaccionaran amb la seva obra en el marc d’un concert performàtic en què Barceló serà el protagonista al costat de l’Orfeó Català i els Cors de l’Escola Coral a partir també de l’estrena d’una obra encarregada a Pascal Dusapin (08.04.19 i 09.04.19).
Així mateix, Antoni Llena (Barcelona, 1942) serà artista plàstic convidat de la temporada. Artista subtil, les seves creacions, autèntiques arquitectures de paper d’equilibris impossibles, ens remeten a un treball amb materials primaris i senzills. Els seus dibuixos ja dialoguen amb la programació en el llibre de temporada, i la seva obra serà presentada a l’edifici modernista en forma d’exposició. La seva presència ha provocat igualment la creació d’un taller d’experimentació artística al voltant de la seva obra adreçat a famílies.
Finalment, Màrius Sampere (Barcelona, 1928) serà enguany el poeta convidat, un escriptor que reflexiona en profunditat amb imatges contemporànies sobre l’atracció vers l’abisme, en un món fosc en què l’origen i el final són presents per un igual. Els seus versos recorreran tots els programes de mà dels concerts, s’oferirà una lectura homenatge del seu darrer poemari, L’esfera insomne, i el Palau n’acollirà la presentació de l’antologia. Una manera d’apropar la seva obra al públic, entrar al seu univers i participar d’aquesta reflexió.
A la imatge, Miquel Barceló (Foto Òscar Orento).