Daniel Castillejo, director de Artium, Centre-Museu Basc d'Art Contemporani de Vitòria-Gasteiz, Araba, ha comunicat al president del patronat de la Fundació Artium, Ramiro González, i al Comitè Executiu de la mateixa, el seu desig de no continuar al càrrec més enllà del 22 d'octubre del 2018, data en la qual complirà deu anys com a màxim responsable del Museu alabès. Castillejo fa aquesta comunicació ara per tal de donar temps suficient per a l'elecció d'un nou director o directora i per facilitar la transició a una nova direcció. El director d'Artium ha explicat que la seva decisió obeeix a motius personals i al fet que considera ajustat a les bones pràctiques en la gestió d'entitats culturals limitar la durada de la permanència en la direcció d'aquestes.
Daniel Castillejo va ser nomenat director d'Artium el 22 d'octubre de 2008 després un procés de selecció realitzat mitjançant concurs públic i després la defensa del seu projecte museològic. Castillejo retornarà al seu lloc de conservador de la Col·lecció Artium, en què treballa des de la constitució de la Fundació Artium en 2001.
Daniel Castillejo (Burgos, 1957) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc i gran part de la seva trajectòria professional ha estat vinculada a la col·lecció d'art contemporani de la Diputació Foral d'Àlaba, avui Col·lecció Artium. El 1985 comença a treballar al Museu de Belles Arts d'Àlaba com a tècnic responsable dels fons contemporanis, el que li va permetre participar en l'informe i adquisició de més d'un miler d'obres d'art.
Va participar de manera directa en l'obertura el 1989 de la Sala Amárica, el primer cas a Euskadi de sala pública d'exposicions dedicada a la creació contemporània, de la qual va ser responsable fins a 2001. En aquesta etapa va ser comissari d'exposicions com 20 anys de col·leccionisme públic, Darío Urzay, Sindetikon, de Carlos Pazos, o la VII Anual Amárica, entre d'altres. A la fi dels 90 va participar en el disseny del projecte d'un nou museu d'art contemporani que pogués gestionar i contextualitzar adequadament la col·lecció d'art actual de la Diputació alabesa.
El 2001 es va incorporar a l'equip de la Fundació Artium com a conservador de la Col·lecció i el 2008 va ser elegit director del Museu. Com conservador, va comissariar exposicions com Gòtic però exòtic, Catarsi. Rituals de Purificació, Estimar, Pensar i Resistir, Objecte de Rèplica o No més Herois, mentre que en la seva etapa de director ha estat responsable de mostres com El temps que vingui, Temps i urgència (Guernica) i El riure de l'espai (Guernica) , ambdues de José Ramón Amondarain, Temps d'urgències, de Cristina Lucas, Pepo Salazar, Daniel García Andújar i Pilar Albarracín, El trastorn. El curiós cas de l'art despentinat, L'art i el sistema (de l'art) i Ke-ho bé, de Sants Iñurrieta, entre d'altres.
Durant la seva direcció, Artium s'ha produït exposicions d'artistes com Esther Ferrer, Luis Gordillo, Liliana Porter, Joan Mieg, Regina José Galindo, Carmelo Ortiz d'Elgea, José Luis Zumeta, Juan Hidalgo, Teresa Serrano, Santiago Serra o Jaume Davidovich, a més de col·lectives com Punk. Els seus rastres en l'art contemporani (coproduïda amb el CA2M), Iconocracia. Fotografia cubana contemporània o Violència invisible.
Daniel Castillejo és membre de ADACE, Associació de Directors d'Art Contemporani, i l'IAC, Institut d'Art Contemporani, del qual va ser president.