banner-elscatala-817x88px
Nens sords gaudeixen de l\'art i la lectura en el Museu ICO

Notícies

Nens sords gaudeixen de l'art i la lectura en el Museu ICO

bonart madrid - 21/04/18
BanerVictor04Baner_Viladot_Bonart_360x356
La Fundació ICO ha celebrat aquesta tarda una activitat dirigida a apropar l'art i la lectura a les persones sordes mitjançant la llengua de signes, amb la col·laboració de la Fundació CNSE per a la Supressió de les barreres de Comunicació, i la FESORCAM (Federació de Persones Sordes de la Comunitat de Madrid).

Aquesta és una de les múltiples ofertes d'activitats literàries incloses en la programació de la 'Nit dels llibres' que cada any té lloc a Madrid. L'activitat ha començat a les 17 hores amb una visita guiada amb interpretació a la llengua de signes espanyola de l'exposició del pintor i arquitecte espanyol Joaquín Vaquero Palacios 'La bellesa del descomunal "que actualment s'exposa al Museu ICO. L'obra mostra el concepte desenvolupat per l'autor al voltant de les cinc centrals hidroelèctriques realitzades a Astúries.

Després de la visita s'ha celebrat un taller dirigit per un professional sord de la Fundació CNSE, que ha presentat l'app gratuïta 'TeCuento', primer lector digital per a persones sordes que permet accedir a la traducció a la llengua de signes d'obres com 'Platero i jo ',' L'Àngel caigut ',' Que divertit és menjar fruita ',' La reina dels mars 'o' Chacapún '. A més, 'TeCuento' ofereix la possibilitat al públic infantil de crear i editar de forma senzilla i divertida els seus propis contes.

La Fundació ICO manté des de fa anys un conveni amb la Fundació CNSE. La seva directora, Cristina Cabrera ha ressaltat el compromís de la Fundació amb la inclusió i l'accessibilitat: "per a nosaltres és una línia de treball essencial, perquè entenem que, com a institució pública, hem de fer dels espais culturals entorns oberts per a tot tipus de col·lectius a través d'activitats que apropin l'art, l'arquitectura, i la cultura a tots els públics".

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-