"Un mirall de la ciutat" reuneix més de 40 obres de 25 artistes contemporanis catalans i espanyols com Joan Miró, Jaume Plensa, Antoni Tàpies o Manolo Valdés, i ha estat impulsada per 9 de les grans galeries d'art de Barcelona, i 1 de Madrid.
L'objectiu és atraure centenars d'inversors i col·leccionistes per donar suport a la recuperació econòmica de les galeries d'art barcelonines.
La mostra tindrà lloc del 22 d'octubre al 14 de novembre a Francesc Macià 10, 1 icònic edifici de Barcelona que s'obre de forma excepcional després de la seva inauguració com immoble residencial a 2017.
L'objectiu de la mostra és crear un punt de trobada entre les galeries d'art de Barcelona i inversors, empresaris i col·leccionistes catalans, espanyols i europeus, amb l'objectiu de donar un nou impuls a l'activitat de les galeries d'art de la ciutat i demostrar la seva importància en l'imaginari cultural barceloní.
La mostra, desenvolupada en col·laboració amb la consultora The Art Büro, tindrà lloc entre el 22 d'octubre i el 14 de novembre, i comptarà amb la participació de 9 grans galeries d'art a Barcelona: Marlborough, Ana Més, L & B, Joan Prats, Angels Barcelona, Víctor Lope, Alzueta, N2 i Galeria Senda, i una galeria de Madrid amb estret vincle amb el mercat català (Daniel Cardani). Totes elles participen en l'exposició amb obres d'artistes com Joan Miró, Jaume Plensa, Antoni Tàpies, Manolo Valdés, Luis Gordillo, Soledad Sevilla, Joaquim Chancho, José María Sicília, Esther Ferrer, Joan Fontcuberta, Guillem Nadal i Amparo Sard. A ells s'uneixen Blanca Muñoz, David Rodríguez Caballero, Regina Giménez, Jacinto Moros, Jordi Alcaraz, Laurent El, Jordi Bernardó, Massimo Vitali i Gino Rubert, i joves com Xavi Muñoz, Yago Hortal, Carla Cascales i Lluna Paiva, que ja comencen a ser habituals en l'escena internacional.
"L'arquitectura única de Francesc Macià 10 ha generat una forta sinergia entre l'edifici i el món del disseny i l'art des que es va acabar de construir el 1969, i especialment des que es va reconfigurar com a edifici residencial súper prime en 2017. Aquesta iniciativa ens permet no només mostrar el nostre compromís amb l'art contemporani sinó contribuir al fet que Barcelona segueixi sent un pol d'atracció per a tots aquells que busquen situar la ciutat al mapa artístic mundial", assenyala José Caireta, fundador i soci director de Squircle Capital, la signatura de private equity que reposiciono l'edifici i el gestiona en l'actualitat.