.El proper diumenge 12 de gener a les 12h del migdia es presentarà el sisè volum de la col·lecció Catàlegs del Terracotta Museu, dedicat a l'exposició col·lectiva de vaixelles Parant taula, que actualment es troba instal·lada a la Sala d'Exposicions Temporals del Museu de la Bisbal. L'acte també inclourà la presentació dels últims números de la Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, que inclou el dossier “Cuina i terrissa”. Tot seguit s'oferirà un tast al assistents que estarà maridat amb vins de la DO Empordà del celler Mas Geli de Pals.
Des de la primera edició del 2014, l'exposició col·lectiva de vaixelles “Ceràmica de la Bisbal” ha anat creixent al llarg del temps. Originalment aquesta iniciativa de difusió de la ceràmica local va ser possible gràcies a la col·laboració entre l'Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de la Bisbal i l'Associació de Ceramistes de la Bisbal. Des d'aleshores s'han implicat més actors com el Terracotta Museu (que des del 2018 acull la mostra en les seves instal·lacions) i el col·lectiu “Cuina de l'Empordanet”, que al 2019 es va sumar per tal d'esdevenir un autèntic espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia.
Una segona novetat del “Parant Taula 2019” és l'edició per primer cop d'un catàleg que recull les 20 vaixelles dels 20 tallers de ceràmica que han participat, i les 20 propostes culinàries dels 20 cuiners integrants de l'associació local de restauradors. El catàleg, que és el sisè volum de la col·lecció “Catàlegs del Terracotta Museu”, passa a ser el testimoni d'aquesta proposta sense precedents, on continent i contingut plegats formant un tot indestriable tot cercant l'excel·lència.